Heliga Birgitta

Stifta bekantskap med en av våra mest kända medeltida personligheter i en föreställning som löper både horisontellt, genom jordelivet, och vertikalt genom de kosmiska sfärerna. Med sånger, Birgittas egna berättelser och musik framfört på tidstypiska instrument får vi följa i denna enastående och okonventionella kvinnas fotspår. Färden går från Sverige och dess spirande musikskapande längs med olika pilgrimsleder ut i den stora världen, till platser med ett mycket mer utvecklat musikliv.

Birgitta Birgersdotter (1303–1373) var visionär redan som barn, gifte sig vid 13 års ålder och fick åtta (!) barn. Därtill var hon politiskt aktiv och grundade klosterorden samt ett antal kloster, bland annat Vadstena kloster… Birgitta avled 1373, helgonförklarades 1391 och blev 1999 utnämnt till EU:s skyddshelgon av Påven i Rom.

Illustration: Andrzej Ploski


Om artisterna:

Musik i Syds Ensemble Mare Balticum, med Kristianstad som bas, står för specialkompetens inom området tidig musik. Ensemblen består av sex musiker: Ute Goedecke, Tommy Johansson, Dario Losciale, Per Mattsson, Fredrik Persson och Stefan Wikström, och har en omfattande verksamhet för barn och unga. Här medverkar de tre medlemmarna Ute, Per och Stefan tillsammans med frilansmusikern Aino Lund Lavoipierre.

Fakta

Målgrupp

Åk 4–6

Period

enl. ök

Speltid

40 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal

Scenyta

6 x 4 m

Medverkande

Ute Goedecke, sång, gotisk harpa, skalmeja
Aino Lund Lavoipierre, sång
Per Mattsson, medeltida fiddla, vevlira
Stefan Wikström, basun

Idé, innehåll och konstnärlig ledning: Per Mattsson

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

7.000 kr för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.