Torsdag 12 november 2020 • Kulturkvarteret Kristianstad

UTBUDSDAG SKAPANDE FÖRSKOLA & SKOLA

Dagen ingår i vår nationella konferens ”Sång, språk & skapande 11-12 november”.

09.15–14.00 Programpunkter i Lilla salen (detaljerat program inom kort)

KOSTNAD
Utbudsdag  – 300 kr exkl. moms (fika och lunch ingår)

> Gå till anmälningsformuläret.
Observera att anmälan gäller först när du fått ett bekräftelsemejl att din plats är reserverad.

 

Med vår utbudsdag för Skapande skola & förskola vill VI stärka dig i arbetet med barns delaktighet och fylla på med kunskap, inspiration och konkreta tips. Vi kommer att presentera vårt breda musikutbud live och med filmklipp. Med våra program vill vi ge barnen glädje, att de ska upptäcka koncentration och närvaro, känna tillhörighet och gemenskap och få tillgång till sin fantasi.

Vi är glada att ha barnrättskonsulten Åsa Ekman med oss som dagens mentor och som för in tankar kring barns delaktighet. På plats finns även ett nystartat Kulturcrew från Kristianstad. I slutet av dagen kan du boka in samtal med våra UNGA-producenter och Kulturcrew-samordnare – missa inte det.

I dagsläget kan 50 personer uppleva dagen live och därför bjuder vi bara in vuxna deltagare. Så du som är på plats får plocka fram din tidigare period i livet och försöka uppleva allt genom barn och ungas värld. Dagen kommer sammanfattas i digitalt format som ni kan ta del av efteråt inför era kommande Skapande skola-ansökningar.

DAGENS MENTOR OCH FÖRELÄSARE

Åsa Ekman, Barnrättskonsult
Åsa Ekman medverkade vi vår konferens ”Barns rätt!” 2018 då hon bl. a. gav en crash course om Barnkonventionen. Denna gång är dagens mentor och föreläsare.

Åsa har jobbat med metoder och processer för att möjliggöra barn och ungas inflytande, initierat och tagit fram konceptet kommunutvecklare, arbetat fram policydokument, handlingsplaner och strategier med utgångspunkt i barnkonventionen.

GÅ PÅ BIO MED KULTURCREW


Vi visar filmer på våra musikprogram för Skapande förskola & skola. Dessutom premiär för en helt ny film om vårt nystartade Kulturcrew i Kristianstad.

>> TA DEL AV ALLA MUSIKPROGRAM FÖR SKAPANDE SKOLA I WEBBKATALOGEN

DAGENS LIVEAKTER

Förskola/skola
Bönan med Dan Bornemark
Låtar som Bönan, Spöke ho ho ho och Flytande gegga blir barnens egna. Dessutom lär vi oss om Lingonet och desss familj och hoppar låtsashopprep runt hela jorden. Sängigt, musikaliskt och inkluderande!

Åk 3-7
Din bark, min hud
Med utgångspunkt i en nyutgiven bok av Sofia Thelin får eleverna lära mer om skogsträdgårdens ekologi och filosofi. Sångerna har titlar som SvampomelettTree Song och Under Marken och handlar om skogens ätliga växter, matlagning, psykisk hälsa och lek i naturen

Åk 7-9
Iwanyu – min plats på jorden
Musikerna Teta Diana från Rwanda och Gabriel Hermansson från Sverige ger en personlig konsert med traditionella och nyskrivna sånger på kinyarwanda, swahili och engelska. De bjuder eleverna på verkliga berättelser som musikerna själva upplevt: om flykt, att vara ny i ett land, hur de möttes och vad musiken betytt för dem båda.

3 år-åk 6
SKROT
Musikgruppen SKROT visar och spelar på sina skrotinstrument ger tips vad barnen själva kan bygga. Barnen bjuds in att spela och sjunga tillsammans med musikerna. 

BOKA EN PRODUCENT

Efter dagen kan du sitta ner i lugn och ro med en av våra producenter eller Kulturcrew-samordnare för att ställa dina frågor. 

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa