UTBUDSDAG SKAPANDE FÖRSKOLA & SKOLA

Vi ställer inte in, vi ställer om

Pga ökad smittspridning i Skåne har vi bestämt att ställa om vår planerade utbudsdag 12 november till att enbart filmas. Du kan ta del av filmerna i efterhand via vår webb. Mer information kommer inom kort.

DAGENS MENTOR OCH FÖRELÄSARE

Åsa Ekman, Barnrättskonsult
Åsa Ekman medverkade vi vår konferens ”Barns rätt!” 2018 då hon bl. a. gav en crash course om Barnkonventionen. Denna gång är dagens mentor och föreläsare.

Åsa har jobbat med metoder och processer för att möjliggöra barn och ungas inflytande, initierat och tagit fram konceptet kommunutvecklare, arbetat fram policydokument, handlingsplaner och strategier med utgångspunkt i barnkonventionen.

PROGRAM SOM FILMAS

Förskola/skola
Bönan med Dan Bornemark
Låtar som Bönan, Spöke ho ho ho och Flytande gegga blir barnens egna. Dessutom lär vi oss om Lingonet och desss familj och hoppar låtsashopprep runt hela jorden. Sängigt, musikaliskt och inkluderande!

Åk 3-7
Din bark, min hud
Med utgångspunkt i en nyutgiven bok av Sofia Thelin får eleverna lära mer om skogsträdgårdens ekologi och filosofi. Sångerna har titlar som SvampomelettTree Song och Under Marken och handlar om skogens ätliga växter, matlagning, psykisk hälsa och lek i naturen

Åk 7-9
Iwanyu – min plats på jorden
Musikerna Teta Diana från Rwanda och Gabriel Hermansson från Sverige ger en personlig konsert med traditionella och nyskrivna sånger på kinyarwanda, swahili och engelska. De bjuder eleverna på verkliga berättelser som musikerna själva upplevt: om flykt, att vara ny i ett land, hur de möttes och vad musiken betytt för dem båda.

3 år-åk 6
SKROT
Musikgruppen SKROT visar och spelar på sina skrotinstrument ger tips vad barnen själva kan bygga. Barnen bjuds in att spela och sjunga tillsammans med musikerna. 

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa