BARN & UNGA PÅ SCEN

En del av UNGA Musik i Syds verksamhet handlar om att skapa speltillfällen för barn och unga musikutövare, erbjuda dem fler möjligheter att stå på scen inför publik, med eller utan mer etablerade musiker. Det gör vi till exempel inom nuvarande utvecklingsprojekt UNGA Folk och musiktävlingen Imagine.

UNGA Folk

UNGA Folk är UNGA Musik i Syds arbete med folkmusik för barn och unga. Vi finns på Spelmansstämmor, ordnar nätverksträffar för pedagoger som jobbar med folkmusik och tipsar om annat som händer i vår region inom genren. Under 2019 driver vi även ett utvecklingsprojekt i tre delar: Skånes Ungdomsspelmanslag, Konsert för alla med Navarra och Turnéutbyte Sverige-USA.

IMAGINE

Bästa sammanhanget för unga musikutövare 13–21 år äger rum regionalt över hela Sverige varje vår med lokala uttagningar, regionfinaler och en avslutande IMAGINE SWEDEN FESTIVAL med chanser att vinna gig utomlands inom nätverket JM International. Vår Imagine-producent heter Gustaf Säfström och sitter på vårt kontor i Växjö i Kronoberg.

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa