FÖRSKOLEPERSONALKÖR I ÄLMHULT

Gratis fortbildning för dig som jobbar på förskola i Älmhults kommun.

Att få inspiration och kunskap för att förmedla lust till sång i förskolan är vad Förskolepersonalkören handlar om. Fortbildningen har sedan 2011 drivits genom UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum på Kulturkvarteret Kristianstad för förskolepersonal som jobbar i Kristianstads kommun. Under 2020 tas denna stafettpinne över av Älmhult.

På den här sidan hittar du relevant information om körträffar. Här kan du även prenumerera på utskick och som körmedlem hämta hem material som körledaren delar med sig av.

VÅREN 2020

Några tillfällen per termin träffar personal från förskolor i kommunen en körledare för att sjunga, lära sig sångteknik och röstvård, men också få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förkolans verksamhet.

Video med Elisabeth

Förskolepersonalkören med Elisabeth online:

 

ÄLMHULT

Vi ses på Elmeskolan, Handelsvägen 343 31 Älmhult kl 15.00–16.30 följande datum: 12/3, 26/3  (inställt på grund av Corona, ersatt med videolektion) och 16/4 (inställt på grund av Corona).

Körledare Elisabeth Andersson

Elisabeth är utbildad musiklärare/sångpedagog med tillägg rytmik vid Musikhögskolan i Malmö och har jobbat på kulturskolor med barn i olika åldrar. Hon har också varit sångerska i musikaler och opera, sjunger folkmusik, visa, pop och jazz. Körsång med rörelse och dans är också något hon gillar. För närvarande är hon kyrkomusiker i Kävlinge, där hon jobbar med barn från 1–16 år och frilansande sångerska, sång- och röstyogalärare.

KRISTIANSTAD

Förskolepersonalkören ersätts från 2020 med Familjekör på Kulturkvarteret Kristianstads familjelördagar.

För vem?

Våra förskolepersonalträffar inkluderar alla inom förskolan, både dig som känner dig rädd eller osäker på att sjunga och mer rutinerade sångare.

Material

ENDAST FÖR KÖRMEDLEMMAR!

Inspirationsmaterial, ljudfiler med mera.

Vill du få tillgång till mappen? Mejla: unga@musikisyd.se

Få koll!

Få info om kommande körträffar i Älmhult eller om vår mer generella sångsatsning med Kulturkvarteret Kristianstad som bas.

E-postadress
Välj prenumeration
Körstart Kronoberg
Sångsatsning Krstad
LeveransformatSyfte & mål

  • testa repertoar både för sin egen skull och för barnen på förskolan
  • undersöka hur rösten kan bli en tillgång i livet – hur barnrösten fungerar och vad vet vi om sångutvecklingen hos barn
  • prata om ”förebilder – om hur röster ska låta”
  • konkreta tips på röstvård
  • sann sångglädje!

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa