Förskolepersonalkören i Kristianstad

Förskolepersonalkören är en fortbildning i körsång för förskolepersonal i Kristianstads kommun som drivs genom UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum på Kulturkvarteret Kristianstad sedan 2011. Fyra tillfällen per termin träffar personal från förskolor i kommunen en körledare för att sjunga, lära sig sångteknik och röstvård, men också få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förkolans verksamhet.

Annika Johansson

Annika Johansson

Verksamhetschef

0708-20 58 83
annika.johansson@musikisyd.se

INFO HÖST 2019

Körledare för hösten blir Elisabeth Andersson!

Under hösten träffas vi följande tre fredagar kl. 9.00–10.30 i Ateljén, Kulturkvarteret Kristianstad: 20/9, 11/10 och 22/11.

Är du förskolepedagog och jobbar i Kristianstads kommun? Den här kompetensutbildningen är gratis för dig!

Kort om Elisabeth Andersson:

Elisabeth är utbildad musiklärare/sångpedagog med tillägg rytmik vid Musikhögskolan i Malmö och har jobbat på kulturskolor med barn i olika åldrar. Hon har också varit sångerska i musikaler och opera, sjunger folkmusik, visa, pop och jazz. Körsång med rörelse och dans är också något hon gillar. För närvarande är hon kyrkomusiker i Kävlinge, där hon jobbar med barn från 1–16 år och frilansande sångerska, sång- och röstyogalärare.

 

Med kören vill vi:

  • testa repertoar både för sin egen skull och för barnen på förskolan
  • undersöka hur rösten kan bli en tillgång i livet – hur barnrösten fungerar och vad vet vi om sångutvecklingen hos barn
  • prata om ”förebilder – om hur röster ska låta”
  • konkreta tips på röstvård
  • sann sångglädje!

Det här var vårens körledare:

Karin Holmström

Karin Holmström, alias rytmikkarin, är en klarinettspelande rytmikpedagog som även kan vara katt, höna, dinosaurie, stjärna eller drake. Många barn har mött henne via föreställningarna om Hunden Rund. Med klarinetten i fickan, gitarren på magen och spring i tårna möter hon barn i framförallt mindre storlekar, nu senast i den folkkära musikern Gitte Pålssons konsert ”Ett år, 12 månadssånger och en fanfar!”.

Elinor Fryklund

Elinor har stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna och har sedan 2011 varit en del i projekt Rösträtt. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man tillsammans med alla förskolor i kommunen startat ett permanent samarbete med förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. När hon inte sjunger med barn och ungdomar ses hon i olika konsertsammanhang som sångerska, där opera och operett står i fokus.

Genom Kulturnyckelns kompetensutveckling Sång i förskolan

Katarina Nilsson Bremer

Katarina Nilsson Bremer har lett Förskolepersonalkören sedan 2011 och är sedan 2016 även musikpedagog på Malmö Live konserthus. Intresset för körsång tog fart för 35 år sedan och under drygt 15 år har hon lett egna körer med fokus på att våga sjunga. Våren 2019 tar hon tillfälligt paus, men återfinns i kompetensutvecklingen Sång i förskolan via Kulturnyckeln.

Emelie Ekberg och Julia Iderberg

Emelie Ekberg och Julia Iderberg möttes i sitt starka intresse för sång och barn och startade, parallellt med sina musikhögskolestudier, upp sin första barnkör 2012 i Malmö. Idag har de tillsammans och hand om ett 90-tal körsångare. Via sin egen förening och nätverket UNGiKÖR driver de barnkörverksamhet vitt och brett, arrangerar festivaler och deltar även i internationella sammanhang. Under 2018 startar de i Skåne upp fortbildningen ”Barn vill sjunga” som riktar sig till förskolepedagoger, och tidigare getts på andra håll i Sverige.

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa