Utvecklingscentrum 10 år:

SÅNG & SPRÅK

UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrums årliga höstkonferens 2020

Onsdag 11 november 2020

En späckad heldagskonferens och kompetensutveckling om barns sång och språkutveckling med liveakter, föredrag och internationella gäster. Dagen är en del av Utvecklingscentrums 10-årsjubileum och arrangeras med stöd av Kristianstads kommun och Region Skåne av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum i samverkan med Kulturkvarteret Kristianstad.

Ramtider:

09.00–16.00 Konferens i Stora salen
18.00–19.00 Liveakt i Stora salen
19.00–22.00 Bankett i Lilla salen

Utställning i foajén!

Vi slår på trummor inte på varann!, Solisten – klassisk musik för 2000 talets barn, Trumattack!, Nalle på turné – Resor över vatten, Väggarna vaknarBro Bro Breja, Stopp min kropp och årliga konferensdagar för nätverkande och fortbildning är bara några av projekten som Utvecklingscentrum drivit sedan starten 2010. Våra fokusområden: Klassisk musik, Normkritik och musik, Musik för integration, Barns rätt och Alla barns röster och sång har genom åren uppmärksammats och omtalats. Foajén blir skådeplatsen för en retrospektiv utställning som Nosabyskolans bild- och formklasser kompletterar med temat sång och språk.

Sjungande konferencierer!

Dagens konferencierar består av de valbara sångcoacherna i förskoleturnén Rösträtt – sång på förskolan som presenterar programmet på flera språk.

På programmet

Internationell gäst

Michelle James, Chief Executive, Sing Up

Michelle är baserad i Storbritannien, utbildad musiker, sångare och violinist. Bakom sig har hon en 27 år lång yrkeskarriär inom flera musikinstitutioner, däribland musikkonservatoriet Trinity Laban och stiftelsen The National Foundation for Youth Music. Numera arbetar hon med nätverket och stiftelsen Sing Up, som förser skolor med resurser för att stödja sång i skolan och för barns psykiska hälsa och har skrivit The Singing School Handbook publicerad av Faber Music och Sing Up.

Bus Academy

Marie Bejstam och Charlotte Rider, Kulturfyren

Foto: Miriam Klyvare 

Bus Academy står bakom den första utbildningen Körplantagen – Sveriges första och enda ettåriga utbildning av barn- och ungdomskörledare – ungdomar/unga vuxna (18-25 år) – i Sverige. Tillsammans med sina unga körledare berättar de mer om utbildningen och andra projekt de driver, däribland Framtidskören och Vägen till språket. Olika sångmoment demonstreras tillsammans med publiken.


				

Nationell sångsatsning

YAM Sweden presenterar sin nationella sångsatsning

Inom det nationella barn- och ungaproducentnätverket YAM Sweden satsar man nu över regionala gränser på olika insatser som ska främja mer sång på barns villkor i förskolan, däribland en ny app och sångstunder med professionella sångcoacher.

Fortbildning: Ta Ton!

Smakprov på Ensemble Yrias kurs i sång för barn

Ensemble Yria bäddar för fler kreativa läroprocesser med sång och barns röster i fokus och besöker dagen med en fortbildning som vi under dagen får ett smakprov på.

Presenteras under dagen: Nya appen GameA – särskilt utvecklad för barn med funktionsvariationer och nyheter i förskoleappen MusikA.

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa