Utvecklingscentrum 10 år:

SÅNG & SPRÅK

UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrums årliga höstkonferens 2020

Onsdag 11 november 2020

En späckad heldagskonferens och kompetensutveckling om barns sång och språkutveckling med liveakter, föredrag och internationella gäster. Dagen är en del av Utvecklingscentrums 10-årsjubileum och arrangeras med stöd av Kristianstads kommun och Region Skåne av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum i samverkan med Kulturkvarteret Kristianstad.

09.00–16.00 Konferens i Stora salen
18.00–21.00 Bankett i Café & Bistro och Lilla salen

Utställning i foajén!

Vi slår på trummor inte på varann!, Solisten – klassisk musik för 2000 talets barn, Trumattack!, Nalle på turné – Resor över vatten, Väggarna vaknarBro Bro Breja, Stopp min kropp och årliga konferensdagar för nätverkande och fortbildning är bara några av projekten som Utvecklingscentrum drivit sedan starten 2010. Våra fokusområden: Klassisk musik, Normkritik och musik, Musik för integration, Barns rätt och Alla barns röster och sång har genom åren uppmärksammats och omtalats. Foajén blir skådeplatsen för en retrospektiv utställning som Nosabyskolans bild- och formklasser kompletterar med temat sång och språk.

Sjungande konferencierer!

Dagens konferencierar består av de valbara sångcoacherna i förskoleturnén Rösträtt – sång på förskolan som presenterar programmet på flera språk.

På programmet

Mer sång i hela Sverige

YAM Sweden presenterar sin nationella sångsatsning

Inom det nationella barn- och ungaproducentnätverket YAM Sweden satsar man nu över regionala gränser på olika insatser som ska främja mer sång på barns villkor i förskolan, däribland en ny app och sångstunder med professionella sångcoacher.

 

The Mamas


Mellovinnare 2020

The Mamas är gruppen som slog igenom över en natt som körsångerskor. Genomslaget kom direkt efter att de medverkat i Melodifestivalen 2019 tillsammans med John Lundvik vid hans framträdande i svenska Melodifestivalen 2019 med bidraget ”Too Late For Love”.  

Idag är The Mamas officiellt en grupp på 3 sympatiska superdivor – Ash Haynes, Loulou Lamotte & Dinah Yonas Manna – med talang utöver det vanliga! 2020 vann de själva den svenska Melodifestivalen med låten ”Move” 

 Melodifestivalens musik är många barns favoriter. I Kristianstad ska de spela sina bästa låtar, men även berätta hur det kom sig att de började sjunga. 

 

Rickard Söderberg

Ett brandtal för sång

Rickard Söderberg är en av Sveriges mest folkkära artister med en bred repertoar som sträcker sig från opera och operett till musikal och pop. Vid sidan om att sjunga på de stora opera- och konserthusen är han en välkommen gäst på TV  såväl som debatt- och kulturprogram. Han har P2s mest lyssnade pod, Operahuset och är en stark röst i kulturdebatten. Nästan lika omtalad som för sin sång är Rickard för sitt engagemang för mänskliga rättigheter och HBTQIA-frågor.

 

Bus Academy

Marie Bejstam och Charlotte Rider, Kulturfyren

Foto: Miriam Klyvare 

Bus Academy står bakom den första utbildningen Körplantagen – Sveriges första och enda ettåriga utbildning av barn- och ungdomskörledare – ungdomar/unga vuxna (18-25 år) – i Sverige. Tillsammans med sina unga körledare berättar de mer om utbildningen och andra projekt de driver, däribland Framtidskören och Vägen till språket. Olika sångmoment demonstreras tillsammans med publiken.


				

Ulf Jederlund

Musik och språk

Ulf är författare till boken ”Musik och Språk. Ett vidgat perspektiv på barns språkutveckling och lärande”. Han är en ofta anlitad föreläsare,  utbildare, konsult och handledare på området.

Ulf Jederlund har sedan mitten av nittiotalet medverkat i en rad utvecklingsarbeten inom fältet Musik och språk inom förskola, skola, på familjecentral och inom barnhabilitering och andraspråksundervisning.

Senast föreläste han på Utvecklingscentrums dag på Musik för integration i Kulturkvarteret 2017.

Fortbildning: Ta Ton!

Smakprov på Ensemble Yrias kurs i sång för barn

Ensemble Yria bäddar för fler kreativa läroprocesser med sång och barns röster i fokus och besöker dagen med en fortbildning som vi under dagen får ett smakprov på.

På Banketten

En festlig jubileumskväll

På Banketten firar vi Utvecklingscentrum 10 års jubileum. Det blir det god mat och dryck i vårt fina Kulturkvarter.

Från Stockholm kommer Operaimprovisatörerna. De är med oss hela dagen och kommer bjuda på en musikalisk utvärdering av dagen på banketten.

Ni kommer också få njuta av en nyskriven sånglig fanfar framförd av våra sångcoacher, skriven av Dan Bornemark, dagen till ära.

För övrigt utlovas många överraskningar!

Presenteras under dagen: Nya appen GameA – särskilt utvecklad för barn med funktionsvariationer och nyheter i förskoleappen MusikA.

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa