VÄRLDSPREMIÄR:
STOPP MIN KROPP

Ny musikföreställning premiärvisas i samband med Rädda Barnens lansering av nytt Stopp! Min kropp!-material

 

Måndag 4 november kl 13.30–18.15

Palladium Malmö

Kostnad: 500 kr
Sista anmälningsdag: 7 oktober

Ladda hem en inbjudan som pdf.

  Ett arrangemang av Rädda barnen i samarbete med UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum.

ANMÄL DIG HÄR!

DAGENS PROGRAM

13.30–14.00 Välkomna, inledning Rädda Barnen

14.00–15.00 Skolmaterialet Stopp! Min kropp!

Visning av vinjettfilmer, kortmaterial samt en introduktion till hur det kan användas med barnen i skolan. Sara skoog, leg.psykoterapeut på Rädda Barnens Centrum för stöd och behandling.

15.00–15.20 Paus

15.20–16.00 Musik i Syd Utvecklingscentrum

Information om bakgrunden till musikföreställningen. Anna-Carin Fogelqvist, utvecklingsansvarig UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum, Marco Vega, sakkunnig och Ola Hörling, regissör och koreograf.

16.00–17.00 Premiär för musikföreställningen Stopp min kropp

Ida Stenman och Christoffer Remberger, cirkusartister från Cirkus Saga samt Matilda Årestad och Jesper Johannesson, musiker.

17.15–18.00 Parkgömmet

Ett lärospel som syftar till att öka barns riskmedvetenhet på nätet med fokus på grooming. Joanna Lundqvist, ordförande för Change Attitude berättar om spelet.

18.00–18.15 Avslutande reflektion

Hur går ni vidare på skolorna? Möjlighet att ställa frågor.

Bakgrund

Scenkonstföreställningen Tillsammans – nycirkus för samtycke hade premiär på Karavan – scenkonstkollektiv våren 2019. Föreställningen med nycirkus som huvudsaklig konstform har tagits fram med stöd av Postkodsstiftelsen. Under 2019 tar UNGA Musik i Syd Utvecklingcentrum fram en helt ny musiksatt version för lågstadiet med två musiker som tillsammans med cirkusartisterna spelar live.

Nytt manus, nya sångtexter och regi av Ola Hörling, Sara Berg och ensemblen. Föreställningen blir 40 minuter och har redan bokats i Ängelholm, Växjö och Lomma.

Parallellt tar Rädda Barnen fram en ny och förbättrad version av handboken Stopp! Min kropp!. I höst premiärvisas den nya musikföreställningen i samband med att Rädda Barnen lanserar sitt nya pedagogiska material. Under dagen presenterar även projektet Change Attitude sin verksamhet.

Läs mer och boka föreställningen här!

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa