Anne Franks dagbok

Åk 7–9 + gymnasiet
Anne Franks dagbok

Föreställningen bygger på boken Anne Franks dagbok, som är ett av de viktigaste dokumenten från Förintelsen. Anne Frank är en helt vanlig tonåring, som längtar, är kär och som drömmer om att bli journalist. Men hon är också judinna mitt under andra världskriget. Med teater och traditionell klezmermusik berättar föreställningen Anne Franks dagbok om det hemska som mänskligheten är kapabel till och skildrar det vi inte får glömma. 

Skådespelaren Josefin Iziamo gestaltar Anne Frank och ger oss en nära relation till personen Anne, en ung flicka med känslor, hopp, humor, rädsla och tro på framtiden. Med på scen är också klezmertrion Kv. Arken och genom deras musikaliska uttryck förs vi ännu närmare Anne Franks fantastiska, fascinerande och fruktansvärda öde. 

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

 

MEDVERKANDE
Josefin Iziamo har frilansat som skådespelare sedan 2001. Hon har spelat i ett tjugotal produktioner på Malmö Stadsteater bl.a.  Fanny och Alexander och Karl-Bertil Jonssons Julafton. Josefin har också gjort film, radio och TV såsom Springfloden för SVT.

Kv.Arken (Kvarteret Arken) har tagit sitt namn efter kvarteret i Malmö där de bodde och rörde sig när de bildades hösten 2017. De har sedan dess byggt upp en repertoar med utgångspunkt i klezmertraditionen men i egen tappning och i unika arrangemang. Våren 2021 släppte de sitt kritikerrosade debutalbum “Frekvens”.

Helena Röhr har regisserat och gjort scenografi till Anna Franks dagbok. Hon är regissör, dramatiker, dramaturg och sångerska och har varit verksam som
scenkonstnär i mer än 20 år inom opera, teater, musikteater och konserter. Hon har regisserat allt från små kammaroperor till storslagna konserter med symfoniorkester.

LÄRARHANDLEDNING
Ladda ner lärarmaterial
Ladda ner tidslinje 

 

Fakta

Målgrupp

Åk 7–9 + gymnasiet

Period

ht 22/vt 23

Speltid

50 min

Max publik

100 x 2 eller 250 x 2 (vid tillgång till PA och mygga till skådespelare)

Lokal

Samlingslokal, mindre teatersalong eller aula.

Scenyta

6,5 x 5 m

Medverkande

Josefin Iziamo, skådespelare
Kv. Arken: Annika Jessen, klarinett, Elina Nygren, viola, Anna Thorstensson, cello

Regi: Helena Röhr
Manus: Anne Franks dagbok i bearbetning av Josefin Iziamo och Helena Röhr
Musik: Elina Nygren och trad i arr av Kv.Arken
Kostym: Åsa Gjerstad

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

14.000 kr exkl. moms för 2 föreställningar i samma lokal samma dag

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.