Cirkeline, Coco och den vilda noshörningen

Beskrivning

Moussa Diallo är tillbaka med sin erkända talang för rytmisk komposition och berättarglädje. Föreställningen bygger på Jannik Hastrups film Cirkeline, Coco och den vilda noshörningen, vars filmmusik Moussa Diallo har komponerat.

I bilder, musik och berättelser får vi följa med på Cirkelines svindlande färd till Afrika. Eva Kunda Neidek tolkar de nya låtarna på svenska och med skickliga medmusiker som Preben Carlsen och Salieu Dibba stärks närvaron som gör det lätt att ta del av sånger och innehåll.

Konserten är ett samarbete mellan  Moussa Diallo Production, Mix Musik och Musik i Syd.

Medverkande

Moussa Diallo
Moussa är bosatt i Köpenhamn och har spelat bas med hela Danmarks rockelit, däribland Anne Linnet och Kim Larsen för att bara nämna några. De senaste 15 åren har han spelat musik från sitt hemland Mali. Moussa är fantastisk på att berätta historier och har under många år uppträtt för barn. Hans smittsamma glädje och varma tilltal gör att han kan få både stora och små att agera lejon, dansa och inte minst sjunga med i hans sånger.

Eva Kunda Neidek
Eva är sångare och artist, född och uppvuxen i Malmö och utbildad vid Musikhögskolan där. Under 20 år har hon varit verksam som frilansande körledare, kompositör och scenarbetare såväl solo som tillsammans med andra. Förutom med att skriva egen musik, har hon arbetat mycket med svensk vistradition, folk- och världsmusik, främst kör- och vokalmusik från olika delar av Västafrika.

Preben Carlsen
Preben är dansk gitarrist och kompositör. Han har studerat vid Rhythmic Music Conservatory i Köpenhamn och har sedan 1992 rest regelbundet till Afrika där han har studerat och spelat med många av de stora mästarna som koravirtuosen Toumani Diabaté (Mali), n’goni-mästaren, Bassekou Kouyate (Mali), palmwine och Highlife-stjärna, Koo Nimo (Ghana).

Salieu Dibba
Salieu växte upp med den traditionella västafrikanska musiken i Gambia, men har bott i Sverige sedan drygt tjugo år. Med rötterna i den traditionella musiken är han idag en mångsidig artist som kan höras flitigt i olika musikstilar. Han har arbetat som lärare på Folk- och världsmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö, undervisat i djembé och sång i skolor i Sverige, Danmark, Georgien, Finland, Norge och England. Han är en eftertraktad slagverkare som samarbetat med musiker såsom Peps Persson, Trippel & Touch, Moussa Diallo, Sofi Hellborg, Edo Bumba och Wonderbrazz.

Fakta

Konsert

Målgrupp

5 år – åk 4

Period

2020/2021

Speltid

40 min

Max publik

150 x 2

Lokal

Större samlingslokal, idrottshall

Scenyta

5 x 4 m

Medverkande

Moussa Diallo: sång, bas
Eva Kunda Neidek: sång, gitarr
Preben Carlsen: gitarr
Salieu Dibba: trumset, sång

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

13.000 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Ström 230 V vid spelplatsen.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.