Den lilla och havet

Beskrivning

Havet, det stora havet. Lugnande och skrämmande, evigt och ändligt. Och så barnet, det lilla barnet. Förundrat och utforskande, sökande och hemmakär. Under upplevelseföreställningen ”Den lilla och havet” får det lilla barnet utforska det stora havet inuti ett magiskt tält. I denna lekfullt busiga och lagom allvarliga musiksaga för de allra yngsta, får vi lyssna, känn och titta på havet.

Med dragspelets botten, flytande texter, porlande rytmer och böljande rörelser får vi följa med på en resa ut på både djupt och grunt vatten, allt iscensatt innanför tältdukar. ”Den lilla och havet”  är en fri tolkning och omarbetning av Ernest Hemingways romanklassiker The old man and the sea. Musiken är nyskriven och har sin grund i folkmusik och visa. Genom återkommande melodifragment och omfamnande ljudlandskap skapas ett tryggt och magiskt rum där havet och dess invånare får liv.

Medverkande

Kråkspark består av Klara Sjöblom och Hugo Gerdmar som tillsammans spelat över 250 föreställningar för såväl barn som vuxna. Senast turnerade Kråkspark med föreställningen Väx Upp! som spelats runt om i södra Sverige sedan 2018.

Klara Sjöblom
Skådespelare, musiker, pedagog och projektledare. Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Kulturverkstan i Göteborg. Frilansar inom kulturadministration och har tidigare turnerat med flera barnproduktioner, samt spelat forumteater med Teater Reagera och Teater Lazzi. Stor erfarenhet av arbete i förskolan, senast som pedagog på Sorgenfri förskola i Malmö.

Hugo Gerdmar
Musiker, cirkusartist och skådespelare. Utbildad vid Högskolan för scen och musik, Göteborg. Har sedan 2013 turnerat flitigt och spelat över 600 föreställningar för barn runt om i världen, dels i Sverige med Kråkspark, Apolonia Musik & Scenkonst, Cirkusfabriken och Clowner utan gränser. Med de senare även spelat för barn i utsatta situationer i Sydsudan, DR Kongo, Rwanda, Brasilien och på Lesbos.

Fakta

Konsert

Målgrupp

1-3 år

Period

2020/2021

Speltid

25 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Samlingslokal eller lekhall

Scenyta

5 x 5 m, takhöjd 2,4 m

Medverkande

KRÅKSPARK
Klara Sjöblom: sång
Hugo Gerdmar: dragspel, sång

Producent

Byggtid/rivtid

120/45 min

Pris

7.500 kr för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Ström 230V vid spelplatsen, mörkläggning om möjligt

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.