Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog

Beskrivning

Välkommen in i en magisk skog, bland pusselaskar, pizziruffer och kojfiskar. Där, mitt på ängen, står den kloka gamla ordboken, dos verterbuk, vars krona består av bokstäver och ord – på jiddisch. Men så plötsligt en dag börjar boken tappa sina ord och trädet mår allt sämre och sämre.

Följ med på ett musikaliskt och språkligt äventyr där barnen hjälper till att rädda Dos Verterbuk! En livlig och färgsprakande teatral konsert med ett viktigt budskap.Sångerna framförs på svenska och jiddisch utav artisten Louisa Lyne ackompanjerat av tre musiker.

Medverkande

Louisa Lyne är född i Härnösand, är utbildad musikalartist, och har genom ett brinnande intresse, studier och lust, tillägnat sig språket jiddisch och det judiska kulturarvet, gjort det till sitt och funnit sin egna konstnärliga röst i dess mitt. Louisa har rönt stora framgångar både för sina liveframträdanden, album och tidigare skolföreställning Yiddish Revolution. Under 2019 vann Louisa tävlingen ”Der Yiddisher Idol” i Mexico City och genom SVT:s programserie ”Folkets musik” blev gruppen hyllad när deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (S’nemt A Nar”) mottogs med öppna armar av både gammal och ny publik.

Fakta

Konsert

Målgrupp

3 år–åk F

Period

2020/2021

Speltid

30 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, aula, idrottshall eller klassrum

Scenyta

5,5 x 5,5 m

Medverkande

Louisa Lyne, sång
Jack Elz, sång/mandolin
Johnny Åman, kontrabas
Anders Thorén, piano

Regi: Magnus Ödéhn
Dekor och illustration: Hans Forsell

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

9.000 kr för en eller två föreställningar i samma lokal samma dag

Övrigt

Material till för- och efterarbete finns.

Pressbilder

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.