En resa till klangernas land

Beskrivning

Vad är musik? Var kommer den ifrån? Och var hittar vi den? Den världsturnerande trombonisten Elias Faingersh och en animerad flicka tar med oss på en medryckande och svindlande tågresa rakt in i musikens och ljudens magiska världar.

Som publik sugs vi in, inte bara tack vare Elias skickliga trombonspel, bodybeat och liveelektronik, utan också genom en fantasieggande och kul animation. Resan går genom många miljöer som vi känner igen ur barnens egna vardagsvärldar: bondgården, djungeln, skogen, kroppen, rymden, ja till och med tillbaka i tiden.

Att musik är något vi hittar överallt och att den kan vara så mycket mer än vi tror oss veta är föreställningens budskap. Allt förmedlas i ljud, musik, bild, interaktion, rytmer och rörelser – ett språk vi alla förstår och kan mötas på.

Medverkande


Elias Faingersh 
har examen från både Musikhögskolan i Malmö och Manhattan School of Music, USA. Hans unika stil där han blandar performance, dramatik, liveelektronik och skickligt musikutövande på hög nivå har utmärkt hans konstnärsskap. Med sin kritikerrosade show Trombone Magic uppträdde han bland annat på Berliner Philharmoniker, Riga Congress Hall, Moscow Conservatory, varit med i SVT och i lettisk, rysk och israelisk tv.

I En resa till klangernas land brinner hans genuina engagemang för den unga publiken och att nå ut till familjer och barn.

 

Fakta

Konsert

Målgrupp

4 år–åk 3

Period

2021

Speltid

45 min

Max publik

50 x 2

Lokal

Samlingslokal, lekhall

Scenyta

4 x 5 m

Medverkande

Elias Faingersh, trombon, teknik
Animationen är gjord av Ralph Andersson

Producent

Byggtid/rivtid

90/60 min

Pris

7.500 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Ström 230V vid spelplatsen, mörkläggning om möjligt.
Foto: Ralph Andersson

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.