Flax

En lekfull föreställning om två glada fågelfigurer

En lekfull rörelse- och musikföreställning om locklåtar, att pröva sina vingar och bli flygfärdig.

Två fågelfilurer lär känna sina vingar och sina röster. I boet spelar de blåsinstrument och slagverk, sjunger om lilla snigeln och blinkar med stjärnorna. Kom! Var med! Flaxa, kraxa, dansa, lek och sjung med de nykläckta fågelfilurerna.

Medverkande

Emeli Ek är frilansande slagverkare/trummis, kompositör och utbildad rytmik- och trumsetpedagog vid Malmö Musikhögskola. Ida Karlsson är frilansande saxofonist och kompositör med flera biinstrument i rockärmen. Hon har examen från från både jazzmusikerutbildningen och musiklärare på Malmö Musikhögskola. Tillsammans bildar de duon Medi som representerar musikgenren friformsrörelsejazz.

Låtarna är komponerade av Medi och blandas med en stor skopa improvisation. En upplevelse för både öron och ögon med humor, allvar, rörelse och lek.

Både Emeli och Ida har läst kurserna ”Musik i framtidens förskola” och ”Lustfyllt lärande i musik för elever med intellektuella/kognitiva funktionsnedsättningar” på Musikhögskolan i Malmö.

Elin Waileth är dansare, musiker och rytmiklärare, utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Musikhögskolan i Örebro och Kävesta folkhögskola. Elins superkrafter är att hon kan plocka upp vilket föremål som helst och spela musik på det, att hon blir ett med musiken när hon dansar och att när hon går in i ett rum med barn vänder sig alla barnen om och riktar sin fulla uppmärksamhet mot henne.

Fakta

Konsert

Målgrupp

1-3 år

Period

mitten sept-mitten nov

Speltid

ca 30 min

Max publik

30 x 2

Scenyta

Fri golvyta, minst 7×4 meter inklusive publik

Medverkande

Medi Duo:
Ida Karlsson Wretling – tenorsaxofon, rörelser
Emeli Ek – slagverk; rörelser
samt
Elin Waileth – tvärflöjt, rörelser

Föreställningen spelas av två personer, antingen Elin och Emeli, Ida och Emeli eller Elin och Ida. Föreställningen är likadan oavsett duo med skillnaden att det ibland är flöjt och ibland saxofon.

Producent

Byggtid/rivtid

60/30

Pris

7.500 kr exkl. moms

Övrigt

Emeli och Ida har haft produktionerna Skepp o´hoj, Hallå låda, Min pinne och Hej Tittut i vårt musikutbud.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.