Musik i rörelse – för vuxna

Beskrivning

Hur kan vi använda oss av rytmik och dans i förskolan? Elin Waileth har sedan 2012, och i flera år tillsammans med multiinstrumentalisten Andreya Ek Frisk, frilansat med tvärkonstnärliga projekt för scen och klassrum. Många familjer i Malmö har lärt känna Elin genom konceptet Familjedans, där barn och vuxna dansar tillsammans på lika villkor och genom Kulturskolan där Elin bland annat samarbetat med språkutvecklare och gjort föreställningar för och med förskolebarn, lett 5-årskörer och fortbildat förskolelärare.

Här leder hon, i nära samarbete med Andreya, konkreta övningar i ett fyrflätat samspel mellan rytmik och musik, individ och grupp.

Kompendium ingår. Kompetensutbildning är framtagen genom UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum.

 

Medverkande

Elin Waileth arbetar med tvärkonstnärliga projekt för scen och klassrum för alla åldrar, bland annat i Malmös specialpedagogiska projekt för förskolan “Musiken stärker”. Med rytmik som konstnärlig och pedagogisk metod tar hon sig an genrer där musik och dans är tätt sammankopplade och hon influeras av skandinavisk folkdans, samba, västafrikanska danser och europeisk nutida dans. Sedan 2012 jobbar hon med Waileth & Bardon, ett samarbete som använder normkritisk analys för att skapa ett tryggt rum för rörelse- och ljudskapande.

Andreya Ek Frisk är utbildad folk- och världsmusiker och erfaren multiinstrumentalist. Hen är även “husmusiker” hos Waileth & Bardons och har där haft stort inflytande i deras arbete som ständig deltagare i fördjupningsgruppen och genom att ackompanjera dansklasser, skapa musik för dansstycken, metodutveckla och turnera med produktioner som DansDansDans.

Fakta

Kompetensutveckling

Målgrupp

Personal på förskolor, skolor & andra arbetsplatser med barn & unga

Period

enl. ök.

Speltid

60 min

Max publik

ca 30

Lokal

Aula, samlingssal

Scenyta

Fri golvyta

Medverkande

Elin Waileth, dans
Andreya Ek Frisk, akustisk bas, gitarr, slagverk, tamburin

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

6.000 kr exkl. moms

Övrigt

Kompendium ingår

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.