Sång i skolan

Kompetensutveckling i sångteknik och röstvård

Beskrivning

I den här kompetensutbildningen får vuxna lära sig sångteknik och röstvård, men också ta del av djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i skolans verktyg.

Fördjupa dig i röstens stora rymd och djup. Få inspiration och kunskap om hur man kan förmedla sånglust. Lär nya sånger att ta med till eleverna och hur man kan jobba med sång och delaktighet; få eleverna att vara med att utforma sången. Utveckla din egen sång- och talröst. Våga improvisera och experimentera med ljud och klanger.

Välj mellan tre pedagoger som arbetar på vitt skilda sätt och inom olika genrer, eller överlåt val åt oss.

Medverkande

Dan Knagg är multiinstrumentalist, med sång och slagverk i fokus, och har verkat som frilansmusiker de senaste tio åren inom främst folk-och världsmusikgenren. Han är utbildad sångpedagog (4 1/2 år) och musiker (3 år) vid Musikhögskolan i Malmö. Han har varit aktiv i band som Alla Fagra, Tarabband, ODE, Emilia Amper Band med flera. Parallellt har han jobbat som teatermusiker och regissör och deltagit i ett tiotal produktioner för barn och unga.

 

 

Anders Larsson är en av landets mest meriterade folksångare med fokus på lekfullhet och improvisation. Efter sin tid med folkmusikgrupper som Envisa, B.A.R.K och Svanevit är han en välkänd profil på den svenska folkmusikscenen. Tidigare har han undervisat på den prestigefyllda folkmusikutbildningen vid Malungs folkhögskola och är nu även sångcoach för de små.

 

 

Anna Elwing är sångpedagogen som påbörjade sin egen frilanskarriär som sångerska för 20 år sedan då hon turnerade över stora delar av världen parallellt med sina studier på Musikhögskolan. Nyutexaminerad erbjöds hon anställning vid Musikhögskolan i Malmö som sångpedagog med sin specialkompetens inom folkmusik och kulning.

Exempel med Anna

Fakta

Kompetensutveckling

Målgrupp

Personal i skolor, körledare och andra som har sång på sina arbetsplatser

Period

enl. ök.

Speltid

2 pass à 50 min med ca 20 min paus

Max publik

ca 40

Lokal

Samlingslokal, musiksal, aula eller liknande, fri golvyta, ej fasta stolar

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Dan Knagg (loopar, världsmusik, improvisation), Anders Larsson (folkmusik, lek, improvisation) eller Anna Elwing (utveckla din röst, kula, yoga)

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms per tillfälle

Övrigt

Välj mellan 3 olika sångpedagoger:
Dan Knagg (loopar, världsmusik, improvisation), Anders Larsson (folkmusik, lek, improvisation) eller Anna Elwing (utveckla din röst, kula, yoga)
Foto: Kennet Ruona

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.