Greta Get

Greta Get

En sanitär angelägenhet

I det härliga landet Apolonien, strax söder om evigheten i centrum av möjligheten där alla är välkomna och lever hälsosamt i samklang med naturen, där bor också den ohälsosamma rockgeten Greta Get som äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik och lever livet på andras bekostnad. Greta Get sjunger att hon har en mage av stål som tål och bryr sig mindre om hur någon annan har det.

Blåsfiskarna i havet, de har däremot problem … De telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det alltmer växande berget av plastpåsar som håller på att förpesta hela havet med sina föroreningar. Blåsfisk efter blåsfisk håller på att insjukna i den förfärliga påssjukan! Då knackar det på dörren och ”Professor Skräp” kommer på besök. Professorn lär oss hur vi kan omvandla skräp till skoj saker som t. ex. instrument för att på så vis minska föroreningen. Men Greta vägrar lyssna på det och fortsätter förpesta. Hur ska det gå för Greta? Kommer Apolonierna hitta en lösning på växande påsberget?

En interagerande, hälsosam berättelse med mycket fantasi, skoj och skratt. Till medryckande tonerna av världsmusik och en färgstark sagobok i jätteformat tar Greta Get, Gunvor Grönkål, Doktor Broccoli och Professor Skräp med dig till en saga som vi alla kan lära oss något av.

Medverkande

Apolonia Musik och Scenkonst började som ett världsmusikband men har idag utvecklats till ett koncept med musik, teater och cirkusinslag. Apolonia sprider sitt budskap om medmänsklighet till både barn och vuxna genom energisk balkanmusik, kärleksfull reggae och cirkus.

 

Fakta

Konsert

Målgrupp

4 år-åk 3

Period

21/22

Speltid

ca 40 min

Max publik

50 x 2

Lokal

Inomhus eller utomhus (helst under tak)

Scenyta

fri golvyta, 4 x 5 m

Medverkande

APOLONIA:
Ida Gustafsson – sång/berättare gitarr, skräpinstrument, Professor skräp, Gunvor Grönkål
Johan Ohlsson – dragspel, kör, Dr Broccoli
Olivia Longo – Greta Get

Producent

Byggtid/rivtid

60/40 min

Pris

9.000 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.