Historien om en sång

I alla tider har människor sjungit och spelat tillsammans. Det låter olika i olika delar i världen men överallt finns den, musiken och sången, och den fyller samma funktioner var du än befinner dig. Överallt i världen används musik för att uttrycka kärlek, natta små barn och ge kraft under tungt arbete. Den skänker glädje och tröst till den sorgsne och lockar den glade till dans när festligheter firas. Den kan vara liten och skör eller stor och stark och den väcker känslor och skapar samhörighet.

I Historien om en sång färdas vi genom världens förunderliga ljudlandskap och får möta både det som är bekant men också sånt som låter nytt. Det blir ett spännande tonäventyr där ”ljudskötarna” Anna och Sofia öppnar upp sin ljudkoffert, där vad som helst kan gömma sig.

Medverkande

Anna Möller är folkmusiker, kompositör och violinist. Anna är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen hörs hon ihop med sina egna och andras projekt, bl. a. Kolonien, Världens Band och Västanå Teater. Anna är även en av krafterna bakom det nystartade skivbolaget Supertraditional.

Sofia Berg-Böhm är sångerska med bredd, musiker och skådespelare. Hon har medverkat i uppsättningar på bl. a. Stockholms Stadsteater, Malmö Opera och Teater Tribunalen. Som sångerska har hon etablerat sig inom världsmusikgenren bl. a. i banden Sirocco och Östblocket. Sofia läser ibland Dagens Dikt i P1 och tilldelade 2017 Kungliga Musikaliska Akademins Folkmusikpris.

Fakta

Konsert

Målgrupp

4 år – åk 3

Period

20-27 april 2022

Speltid

45 min

Max publik

50 x 2

Lokal

samlingslokal där artisterna kan vara på golvet med publiken

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Sofia Berg Böhm – skådespelare, sångerska
Anna Möller – skådespelare, fiol
Manus och regi: Johanna Huss tillsammans med ensemblen

Producent

Byggtid/rivtid

45/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.