Okotari jakatar

4 år–åk 2

– härifrån och dit

Okotari jakatar. Känner du rytmen i orden? Okotari jakatar är en gammal romsk barnvisa som har sjungits i generationer i familjen Nika och orden betyder ”härifrån till dit”. Häng med på en resa med hisnande energisk musik som inbjuder till fest, sång och dans – men där det också finns utrymme för lugn och vila.

En varm och lekfull musikupplevelse med syskonen Lelo och Manuela som generöst delar med sig av sin romska tradition och blandar den med musik från Sverige och andra länder. Välkommen till ett musikaliskt äventyr där du får lära dig sjunga på romani!

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

 

MEDVERKANDE
Manuela Nika har studerat klassisk och folkmusik på Musikhögskolan i Malmö. Manuela har deltagit i massa olika projekt och turnerat i hela Norden och en stor del i Europa. 2014-2015 var Manuela anställd på Moomsteatern som skådespelare och violinist. Manuela rör sig mellan klassisk, svensk folklore och traditionell balkan musik ifrån Rumänien och Serbien.

Lelo Nika Jr  representerade Sverige i Dragspelsvärldsmästerskapen 2012. År 2017 var Lelo anställd på Folk Operan i Stockholm, (Förklädd Gud). Mycket respekterad dragspelare i den romska musikvärlden och rör sig med stor virtuositet mellan jazz, romsk folklore och världsmusik utan att förlora sin personliga stämpel på sin musik.

Fakta

Konsert

Målgrupp

4 år–åk 2

Period

ht 22/vt 23

Speltid

30 min

Max publik

50 x 2

Lokal

Fri golvyta, samlingslokal eller lekhall

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Manuela Nika, fiol, sång
Lelo Nika Jr, dragspel

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms för två konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.