Rösträtt – Jojka med Anja

På tillfälligt besök från Norrbotten

Genom jojken och den samiska berättartraditionen vill Anja Storelv ta barnen med in i jojkens och sagornas magiska värld. Att jojka är speciellt och det är ingen som kan säga att du jojkar fel, den kan vara helt utan ord och instrumentet är din egen röst. Visste du att du kan jojka vinden, renen, ditt husdjur eller din favoritplats? Tillsammans med barnen gör hon en resa som färgläggs med jojken och alla barnens röster.

Sina samiska rötter till trots har hon själv fått skapa sin identitet genom att erövra det samiska språket och kulturen med musiken som ledstjärna.

Medverkande

Anja Storelv kommer från en samisk bygd i Nord-Norge men har bott i Sverige i nitton år. Hon är utbildad förskollärare med inriktning drama och teater och har medverkat i föreställningar för barn i Norge. Att jobba med samisk musik har en stor plats i Anjas hjärta. Anja började med samisk musik 1996 och har bland annat vunnit den samiska melodifestivalen 1998 och 1999. Därtill har Anja jojkat för både Gorbatjov och det norska kungaparet.

För Anja har jojken och samisk musik blivit ett sätt att hitta sin egen identitet och kultur. Samtidigt är det hennes önskan att föra detta vidare till andra, något som hon gör bland annat genom att ha släppt två skrivor  tillsammans med sitt band – Viervai och Niegadit. Nu får även barnen möjlighet att ta del av Anjas jojk i Rösträtt-sång på förskolan (Jojka med Anja).

Fakta

Konsert

Målgrupp

1-5 år

Period

turnerar utvalda veckor 2022 (Anja bor i Norrbotten), kontakta producent för mer info

Speltid

40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

mindre rum (ej genomgångsrum)

Scenyta

3 x 2 m

Medverkande

Anja Storelv – sång/jojk/samisk musik

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

4.500 kr exklusive moms för 2 konserter samma dag i samma lokal

Övrigt

Ladda ner vår gratisapp MusikA och öva på sånger och röstuppvärmningar som finns under knapparna SJUNGA, STARTA och SPRÅKA.

I plusmenyn till vänster finns lärarhandledning Rösträtt – sång på förskolan i vår materialbank och MP3-filer till Rösträttslåten (med och utan backtrack).

Rösträtt är ett nationellt samverkansprojekt genom YAM Sweden (Regional Musik i Sveriges verksamhet för barn och unga) som tilldelats pengar från Kulturrådet för att arbeta långsiktigt med att stärka sången i förskolan. Samordnar Rösträtt gör UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.