Sigrid och draken

I föreställningen träffar vi Sigrid och draken, men även Sigrids farfar och hennes häst Grane, fåglar som sjunger och smeden som smider svärdet som ska bekämpa draken. Vi lär oss att man kan göra nästan vad som helst om man bara vågar försöka och att man ALDRIG ska väcka en drake som sover!

Den odödliga berättelsen som ursprungligen handlar om Sigurd Fafnesbane har berättats i över 1000 år och lever kvar med oförminskad kraft idag i böcker och filmer som Sagan om Ringen, Harry Potter och Game of Thrones.

Sagan har inbyggda verktyg för språkutveckling och känslomässig utveckling. I föreställningen får barnen uppleva ett äventyr, interagera, rytmisera, räkna, rimma och sjunga tillsammans med spännande musikinstrument och riksspelman Anna Rynefors, dessutom ligger stor fokus på att klara av starka känslor som rädsla och mod.

Medverkande

Anna Rynefors är en aktiv frilansmusiker och uppskattad familjeunderhållare som alltid möter publiken och skapar en gemensam upplevelse som fångar alla i stunden. Med utgångspunkten i fiolen, spelar hon även förvånansvärt många fler musikinstrument! Med nyckelharpa, svensk säckpipa, medeltida fiddla, slagverk, harpa, vikingatida lyra och sång kan hon underhålla publik eller leda kurser.

År 2005 fick Anna titeln riksspelman och är fortfarande den enda kvinna som spelat till sig titeln på svensk säckpipa! Hon har hunnit med många skivproduktioner sedan skivdebuten 1998 och turnerar flitigt både i Sverige och internationellt. Med sina soloföreställningar ”Bockarna Bruse” och ”Sigrid och Draken” och även med riksspelmansduon Dråm har det gjorts omfattande turnéer i USA.

Fakta

Konsert

Målgrupp

3-5 år, Åk F-3, särskola

Period

21/22

Speltid

40 min

Max publik

40×2 förskola, 60×2 grundskola, 30×2 särskola. Offentlig konsert: max 80

Lokal

Samlingslokal, aula, idrottshall, utomhus

Scenyta

4 x 5 m

Medverkande

Anna Rynefors, sång, lyra, stråkharpa, svensk säckpipa & slagverk

Producent

Byggtid/rivtid

60/45

Pris

5.000 kr exkl. moms för 2 föreställningar i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Föreställningen finns på engelska.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.