Skräckkabinettet

4 år–åk 2

En spektakulär scenshow där coola monster och spöken sjunger nykomponerade rocklåtar om rädslor och hur de kan övervinnas. Barnen får möta vampyrsångaren Valentin Von Törst, mumiegitarristen Akhenaton den Allsmäktige, spökbasisten Vita Frun samt monstertrummisen Grym. Med finurliga texter och cool rockmusik för både små och stora öron hjälper monsterrockbandet Skräckkabinettet oss att inte vara rädda i onödan.

Skådespelaren och dramatikern Jonas Karlström Hay (känd som karaktären ”Chefen” på SVT Barn) saknade
artister som gör seriös rockmusik med tänkvärda texter och budskap för barn samt deras vuxna. Därför har han startat monsterrockbandet Skräckkabinettet.

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

Mer information
Skräckkabinettets hemsida
Spotify
Youtube
Facebook 
Instagram

BIOGRAFIER

Sång/låtskrivare/konstnärlig ledare: Valentin Von Törst a.k.a. Jonas Karlström Hay. 
Skådespelare/artist/dramatiker som under 20 år synts flitigt på teaterscener, vita duken och i tv-rutan. Även manusförfattare till teater och tv-produktioner (som exempelvis SVT:s succéprogram Sommarlov) samt projektlett och genomfört mängder av olika kulturella evenemang såsom Malmöfestivalens Barnland och Skräckveckan i Folkets park. För dagens barn/familjer antagligen mest känd som ”Chefen på SVT Barn” där han ses i en hel drös program såsom Sommarlov, Sommarskuggan, Saibo, Mysteriet på SVT barn m. fl.

Bas : Vita frun a.k.a. Anna Wagner.
Även basist/gitarrist/låtskrivare och sångerska i rockbanden The OhNos, Pets or Food & Dead Sleep. Har en bakgrund som fritidspedagog, projektledare för Friendship and Music och festivalchef för Pixel. Jobbar för tillfället som verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan i Malmö.

Gitarr/låtskrivare: Akhenaton den allsmäktige a.k.a. Tobias Allvin. 
Även sångare, låtskrivare och gitarrist i klezmerbandet Tummel och rockbandet Babian. Har komponerat musik till teaterföreställningar/program för & med Drömmarnas hus, Teater Theatron, SVT m. fl. Jobbar även som musiklärare/adjunkt på Malmö universitet.

Trummor/klaviatur: Grym a.k.a. Martin Brandqvist.
Martin är utbildad musiker och pedagog vid musikhögskolan i Malmö. Har bl.a skrivit filmmusik till den tecknade Karlsson på taket, Molly Monster och Imse & Vimse. Jobbar även som musiker/skådespelare på teater Sagohuset och driver jazzgruppen Martin Brandqvist Quartet.

Fakta

Målgrupp

4 år-åk 2

Period

ht 22 10–14 okt, 14 nov–18 nov | vt 23 13–17 feb

Speltid

60 min

Max publik

Lokalens kapacitet är avgörande för mängden publik

Lokal

Arena, teater, stor aula. Gärna en lokal med scenljus och ljudteknik.

Scenyta

6 x 5 m

Medverkande

Jonas Karlström Hay, sång
Martin Brandqvist trummor
Tobias Allvin, gitarr
Anna Wagner, elbas

Producent

Byggtid/rivtid

120/60 min

Pris

24.000 kr exkl. moms för 1 skolshow. Priset gäller perioden enligt ovan. Pris efter förfrågan för andra perioder och extra shower samma dag.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.