Smaka på språket

Beskrivning

Nu kommer Sexton strängar med ett nytt material som kan användas i svenskundervisningen. Barnen får en omväxlande musikupplevelse samtidigt som de lär sig skillnaden mellan verb, substantiv och adjektiv, får dansa till höger och vänster, sjunga alfabetet i olika känslolägen med mera. Gruppen har själva skrivit musik och text och som beställare får du tillgång till musikfiler och filmer för att kunna förbereda eleverna inför föreställningen.

Upplägg

Gruppen gör klassrumsbesök inför konserten där de presenterar sina musikinstrument, spelar för barnen och lär ut låtar. Besöken görs i duon. Två musiker besöker en klass i taget. Artisterna lämnar material i form av arbetshäften med låttexter, inspelningar och musikfilmer som eleverna och pedagogerna kan öva till efter besöket för att lära sig låtarna och träna på språkinlärning på ett musikaliskt sätt. Nästa gång de träffas har barnen lärt sig låtarna och kan vara med och sjunga med på konserten.

Eget skapande

Lära sig låtarna som bygger på språkets beståndsdelar. Bygga egna ord och meningar och skapa nya låttexter. Konserten är interaktiv där barnens egna texter och idéer blir en del av showen. Lära sig mer om stråkinstrument och delta i språkberikande allsång.

Syfte

Främja språkinlärning på ett lustfyllt sätt med hjälp av musik och sång.

Ämnen som programmet kan kopplas till

  • Musik
  • Svenska

 

Medverkande

Sexton Strängar bildades 2013 och har sedan dess haft en massa roliga musikaliska äventyr tillsammans med varandra och med barn och vuxna runt om i Sverige. Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och genrer. Gruppen började sin bana med att spela föreställningar för barn och med visionen att barn på nära håll ska få uppleva en konsert med hög kvalité och på ett sätt där de känner sig inkluderade och delaktiga. Visionen har sedan dess legat till grund för konserter och föreställningar – vare sig det gäller barn eller vuxna.

 

Fakta

Skapande skola

Målgrupp

Åk F-2

Period

2021

Speltid

Konsert 40 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, aula, idrottshall

Scenyta

5 x 3

Medverkande

Sexton Strängar som består av:
Filip Runesson, violin
Gabriele Freese, violin
Paula Gårsjö, viola
Anna Thorstensson, cello

Manus och ide: Sexton strängar och Daniel Adolfsson
Regi: Daniel Adolfsson

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

16.000 kr exkl. moms + resor och eventuellt boende. Kostnad för workshop tillkommer – pris varierar beroende på upplägg.

Övrigt

Tillgång till musikfilmer och ljudfiler inför besöket.
Arbetshäften.

Pressbilder

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.