Tuuletar

Bjud eleverna på något utöver det vanliga: en vokalgrupp från Finland som tagit mixandet av tradition och nyskapande till nya höjder och därtill uppfunnit en ny genre FOLK POP (inspirerat av HIP HOP). Har eleverna redan hört talas om Tuuletar, kan det mycket väl bero på att de har hört musiken i succéserien Game of Thrones! Kraftfullt, tufft, maxat, stort, jordnära, intimt, inspirerande och enastående är ord som ofta dyker upp när en konsertupplevelse med Tuuletar ska beskrivas. I deras säregna crossover mellan folksång och streetkultur ryms både Kalevala och beatbox, sång, rap och dans.

Programmet ges på engelska men en av medlemmarna har vuxit upp i Göteborg och pratar även svenska.

Om artisterna:

Tuuletar består av fyra kraftfulla sångare. De beskriver sig som en blandning av de fyra elementen, ett virrvarr av färgstarka individer i resonans med varandra som delar samma nyfikenhetsdrivna passion för det finska språket och sina egna rötter. Tillsammans spränger de tidigare satta gränser och erbjuder ständigt nya kombinationer av gammalt och nytt.

Mer om Tuuletar på deras hemsida

Fakta

Konsert

Målgrupp

åk 7–gymnasiet

Period

11-16 sept 2021

Speltid

40 min

Max publik

200 x 2

Lokal

Samlingslokal, aula, idrottshall

Scenyta

6 x 4 m

Medverkande

Venla Ilona Blom, sång
Sini Koskelainen, sång
Johanna Kyyskoski, sång
Piia Säilynoja, sång

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

15.000 kr för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.