Unge Peer Gynt

F–3

Musiksaga med klassisk musik

En spännande och medryckande musiksaga inspirerad av Norges mest berömda folksaga Peer Gynt. Sagan handlar om Peer och hans mamma Åse som bor i en stuga i skogen. En dag hör Peer musik som kommer från en grotta och därinne upptäcker han att Bergakungen har satt flickan Solveig i en bur. Bergakungen ska gifta bort henne med ett troll och nu kommer alla trollen tågande. Hur ska det gå? Kommer Peer att lyckas rädda Solveig från trollen?

Barnen får uppleva vacker och lättlyssnad klassisk musik med blåsinstrument i centrum. Kanske är det barnens första möte med klassisk musik och med blåskvintettens instrument. Musiken är från Edvard Griegs orkestersvit Peer Gynt och vi får höra bland annat Morgonstämning, I bergakungens sal och Anitras dans.

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

Fakta

Målgrupp

F–3

Period

ht 22/vt 23

Speltid

40 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, mindre teatersalong, aula eller gympasal.

Scenyta

6 x 4 m

Medverkande

Lupuskvintetten:
Lovisa Stenberg, tvärflöjt
Britta Holger, oboe
Fredrik Stenberg, klarinett
Johanna Hedlund, valthorn
Olivia Rydqvist, fagott

Britta Holger har gjort bearbetningen av orkestersviten av Edvard Grieg och Fredrik Stenberg har skrivit manus till ”Unge Peer Gynt”. Lupuskvintetten har tidigare gjort ”Peter och vargen” av Sergej Prokofiev, även då en bearbetning av Britta Holger. ”Peter och vargen” fanns med i UNGA Musik i Syds utbud läsåret 2015/16.

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

15.000 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

Övrigt

Storbildsskärm el likn + högtalare att koppla in dator i.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.