Kulturcrew

Kulturcrew – unga arrangörer

Ung delaktighet i kulturlivet

Genom Kulturcrew utbildar vi framtidens kulturarrangörer och stärker ungas rätt till kultur! UNGA Musik i Syd i samarbete med Riksteatern Skåne var först ut i Sverige med KulturCrew, en modell som ursprungligen kommer från Danmark.

2016 startade vi projektet i sex kommuner i sydvästra Skåne med stöd av Region Skåne. Sedan dess har projektet växt och det finns numera 17 aktiva crew i Skåne och Kronoberg. Glädjande nog har Kulturcrew dessutom spridit sig runtom i Sverige från norr till söder.

Ungt arrangörskap genom samarbete, kunskap/utbildning, kulturaktivitet och delaktighet – det är vad KulturCrew handlar om. Här möjliggör vi för fler unga att vara medbestämmare när det gäller kulturupplevelser i sin skola och på fritiden.

KulturCrew som feriejobb
Från och med sommaren 2020 finns KulturCrew som feriejobb i Kronoberg. Under veckorna får feriejobbarna samma utbildning som alltid ingår, men i mer koncentrerad form. Workshopsledare besöker gruppen och ferieperioden innehåller också verkliga evenemang som crewet ska marknadsföra och genomföra. Önskvärt är att man fångar upp de ungdomar som är intresserade av att fortsätta i KulturCrew efter periodens slut.

Läs mer på Kulturcrews egen webb

Kontaktpersoner

Paula Gårsjö

Producent och samordnare KulturCrew Kronoberg

Petra Bergström

Samordnare KulturCrew Skåne

Sandra Liljegren Gonçalves

Kommunikatör KulturCrew

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.