En del av något större

Vi samarbetar nationellt och internationellt

Vi på UNGA Musik i Syd samarbetar mycket och är ofta del i något större. Vi är en del av Musik i Syd, som i sin tur är en del av Regional Musik i Sverige tillsammans med landets övriga regionala musikinstitutioner. UNGA Musik i Syd är drivande i det nationella nätverket YAM Sweden, som i sin tur är kopplat till den i internationella organisationen JM International (JMI). JMI verkar för att ge unga möjlighet att uppleva och spela musik över nationsgränserna. 

Producenter från hela landet

YAM Sweden (Young Audiences Music) är ett nätverk inom Regional Musik i Sverige med producenter från hela landet som verkar för att stärka och utveckla arbetet med levande musik för barn och unga. YAM Sweden har ett 50-tal aktiva medlemmar från 24 regionala musikinstitutioner. En gemensam målsättning är att förse barn och unga med högkvalitativ levande musik inom en mångfald av genrer och uttryck.

 

YAM Sweden satsar gemensamt på sång i förskolan

UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum har fått bidrag från Kulturrådet för ett treårigt nationellt projektRösträtt-sång på förskolan” som har syftet att ge verktyg för röst- och sångmetodik till lärare och barn i förskola. Vi vill arbeta långsiktigt med att stärka sången i förskolan i hela landet. YAM Sweden har stora möjligheter att i gemensamma strategier i hållbart perspektiv medverka till att barn får sjunga på sina villkor. Från norr till söder möts vi i vårt gemensamma uppdrag att sprida levande musik till barn och pedagoger.
Länk till Rösträtt – nationellt projekt

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.