Bild på händer som trummar.

Om UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum

Ett regionalt utvecklingscentrum

Utvecklingscentrum är en del av UNGA Musik i Syd och Kulturkvarteret Kristianstad. Här driver vi projekt och program tillsammans med andra kulturaktörer, lärosäten, arrangörer, frilansare och forskare. Syftet är att utifrån de fyra benen – appar, forskning, kompetensutveckling och nyproduktion – fördjupa och utveckla vår verksamhet.  

Trumman har blivit något av ett signum för oss. Utvecklingscentrum drog igång 2010 med ett projekt – Vi slår på trummor inte på varann! 

Fokusområde
Varje år utser Utvecklingscentrum ett fokusområde som präglar den utvecklande verksamheten inom UNGA Musik i Syd och har mynnat ut i en nationell konferensdag på Kulturkvarteret Kristianstad.
Genom åren har det varit Invigning/utveckling, Klassisk musik för 2000-talets barn, Normkritik och musik, Musik 0-5 år,  Musik för integration, Barns rätt – om Barnkonventionen, Alla barns röster & sång samt Sång & språk.

Sångsatsning
2019
inledde vi vår sångsatsning för de yngre barnen. Efter ett stort genomslag fortsätter vi satsningen framöver. Nationella Rösträtt – sång på förskolan, Förskoleturnén Rösträtt – sång på förskolan, kompetensutvecklingar för förskola och skola, en Familjekör under Familjelördagarna på Kulturkvarteret Kristianstad och en Förskolepersonalkör i Älmhult är exempel på årets sångsatsningar.  

 

2020 firade utvecklingscentrum 10 år.
I denna film berättar vi kort om vad som hänt under åren.

Kontaktpersoner

Anna-Carin Fogelqvist

Projektledare Utvecklingscentrum UNGA Musik i Syd / Nationell projektledare Rösträtt – sång på förskolan

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.