Kompetensutveckling och delaktighet

Mer musikkunskaper till barn och vuxna

En viktig del i vår utvecklande verksamhet handlar om att få in musik, rytmik, dans och rörelse som en naturlig del i vardagen från de allra yngsta barnen. Här spelar de pedagoger som dagligen arbetar med dem en nyckelroll. Därför erbjuder vi fortbildningar exklusivt riktade till vuxna som jobbar med barn och unga. Via samverkansprojektet KulturCrew och vår eget utvecklingsprojekt Musikrådet knyter vi förskolebarn och elever närmare vår verksamhet.

 

Förskolepersonalkören

Vi driver sedan 2011 Förskolepersonalkören i Kristianstad som syftar till att förmedla lust till sång i förskolan genom att utbilda personalen. 2020 gick stafettpinnen vidare till Älmhult och i år utökas den även till  Växjö.
Läs mer om Förskolepersonalkören på denna länk.

 

Förskollärarestudenter på Högskolan Kristianstad

Tillsammans med Högskolan Kristianstad har även förskollärarstudenter fått besök av artister från UNGA Musik i Syds utbud. Studenterna får uppleva konserter tänkta för förskolebarn, samtala med artisterna och delta i fortbildningsaktiviteter.

 

Kompetensutveckling inom Kulturnyckeln

I samarbete med Kulturhuset Barbacka i Kristianstad har vi årligen kunnat erbjuda kompetensveckling till förskolepersonal i Kristianstad genom Kulturnyckeln. Läs mer på Kulturnyckelns webb

 

Kompetensutveckling i vårt musikutbud

I vår webbkatalog kan du hitta och beställa kompetensutveckling för personal på förskolor, skolor, fritidsgårdar och andra platser där man arbetar med barn och unga.

 

Musikrådet på Sorgenfriskolan i Malmö.

Musikrådet på Sorgenfriskolan i Malmö.

Musikråd

Att utveckla lyssnandet och ge verktyg för att kunna prata mer medvetet och på djupet om musikföreställningar och andra musikaktiviteter präglar Musikrådets aktiviteter. Satsningen startade upp på Sorgenfriskolan i Malmö 2017 och spred sig sedan till Fröknegårdsskolan i Kristianstad, Maria Förskola i Malmö och Önnegårdens förskola i Önnestad. Hösten 2020 anslöt sig barn från Lövestads förskola.
Läs mer om Musikrådet på denna länk.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.