UNGA FOLK

Allt kul vi gör inom genren folkmusik för barn och unga i södra Sverige genom bred samverkan och stöd från Kulturrådet 2019.

SÖK TILL UNGA FOLKS SPELMANSLAG

För spelsugna 13–19-åringar från Skåne eller Kronoberg.

Foto: Firas Mukarker

Spela de bästa folkmusiklåtarna från hela landet med etablerade folkmusiker. Laget blir ett nav i allt häftigt som sker inom genren i södra Sverige idag, och ingår dessutom i ett utbyte med ett lika nystartat ungdomspelmanslag i de amerikanska svenskbygderna. Första träffen är söndagen den 15 september på Kulturskolan Lund och gästlärare Niklas Roswall!

KONSERT MED NAVARRA

+ 100 BARN & UNGA

13 oktober
Palladium Malmö

Foto: Nettan Kock

Snart står folkmusikbandet NAVARRA på Palladium Malmös scen och du är välkommen att vara med! Det gäller både pedagoger och elever.

FOLKMUSIKHELGEN I MALMÖ

11–13 oktober
Olika platser i Malmö

Illustration: Martina Ulinder

För andra året i rad möts en rad olika folkmusikaktörer runt om i regionen för en härlig helg med aktiviteter för stora och små, inbitna och nyfikna, spelmän, dansar, sångare och publik.

UNGA FOLKS AMERIKARESOR

USA-besök vecka 45–46
Skåne-Kronoberg

Foto: Jason Innes Photography

Svenska folkmusikgrupper som spelar för barn och unga ska få turnera i USA och amerikanska artister ska få turnera i Skåne och Kronoberg. I höst åker frilansmusikern Anna Rynefors till USA och skolor här kan boka Bonnie & Taylor Sims från Rocky Mountains.

OM UNGA FOLK

Vad som startade med ett upprop från det fria kulturlivet och ett första möte i UNGA Musik i Syds regi, drivs nu under 2019 som ett utvecklingsprojekt i Skåne och Kronoberg med stöd av Kulturrådet. Syftet är att initiera, driva och samordna folkmusikaktiviteter och speltillfällen för barn och unga tillsammans med etablerade musiker i södra Sverige. Projektet ska genomföras genom en lång rad samarbeten med spelmansrörelsen, utbildningar, studieförbund, arrangörsföreningar, fria kulturlivet och andra organisationer.

Med stöd av:

KALENDARIUM 2019

PEDAGOGISKT MATERIAL

Noter, ljudfiler och annan info som musiklärare och elever kan behöva inför Spelmannsstämmor, allspel och festivaler samlar vi nu i vår UNGA Folk-mapp. Något du saknar? Kontakta Maria Bojlund.

HÅLL KOLL

Prenumerera gärna på UNGA Folk nyhetsbrev om du vill följa vad vi gör och vad som sker. Läs tidigare nyhetsbrev här.

UNGA FOLK TIPSAR

Klezmezz Malmö

Klezmezz är ett tvärregionalt projekt som äger rum i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Under en vecka (22–27 oktober) blir det klezmerfestival i Malmö, Göteborg och Stockholm. Då får barn och ungdomar även stå på scen med ett av banden. I Malmö blir konserten troligtvis den 26 oktober. Man siktar på internationella gäster, Tummel med flera. Mer info här.

 

SKFYE – SkåneFolk Youth Ensemble

Ensemblen för dig mellan 14 och 25 som spelar ett instrument eller dansar, och är nyfiken på folkmusik och dans. Mer info här.

Maria Bojlund

Maria Bojlund

Projektledare

0706 56 98 71
maria.bojlund@musikisyd.se

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa