Bild på barn som spelar fiol.

UNGA Folk

UNGA Folk

UNGA Folk är UNGA Musik i Syds verksamhet inom folkmusik för och med barn och unga. Vi initierar, driver och samordnar folkmusikaktiviteter och speltillfällen för barn och unga tillsammans med etablerade musiker och pedagoger i södra Sverige. Allt genomförs genom en lång rad samarbeten med spelmansrörelsen, utbildningar, studieförbund, arrangörsföreningar, fria kulturlivet och andra organisationer.

 

Barn- och ungdomsstämma

Varje år arrangeras en barnstämma och ungdomsstämma där folkmusiken som står i centrum. Barn och ungdomar från hela Skåne samlas och övar och spelar tillsammans. Stämman flyttar sedan några år runt mellan olika kulturskolor. Länk till Barn-och ungdomsstämman

 

Folkmusikkonsert på Palladium Malmö med över hundra gästande barn och unga

Den 24 oktober står folkmusikbandet MP3 på Palladium Malmös scen. Och elever och pedagoger är inbjudna att vara med. Det är fjärde gången som runt 150 barn och unga från södra Sverige och Danmark får möta och spela tillsammans med ett av världens främsta folkmusikband.

Läs mer om konserten

 

FOLKFEST Malmö 21-24 oktober 2021

Folkmusikfestivalen FOLKFEST Malmö bjuder på folkmusik i många former – konserter, workshops, folknattklubb, barnföreställningar, VM i träskofiol, jam, kurser, dans, m.m.
Se hela programmet här: www.folkfestmalmo.se

Folkfest Malmö arrangeras tillsammans av en lång rad aktörer inom folk- och världsmusiken.
Här möts vuxna och barn, proffs och amatörer, folkmusiker och nyfikna – men också pedagoger och elever som är verksamma på var sitt håll runt om i Skåne.

Folkmusikkonserten på Palladium ovan är en del av festivalen. Välkommen att vara med! För barn och unga blir det även några fina familjekonserter under denna helg.

 

Foto: Firas Mukarker

Kontaktpersoner

Maria Bojlund

Producent Folkmusik

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.