UNGA FOLK

Allt kul vi gör inom genren folkmusik för barn och unga i södra Sverige genom bred samverkan och startade upp 2019 med stöd från Kulturrådet.

UNGDOMSSTÄMMAN I MALMÖ ...

… har tyvärr ställts in på grund av COVID-10

MEN VI SES ONLINE ISTÄLLET!

SÖK TILL UNGA FOLKS SPELMANSLAG

För spelsugna 13–19-åringar från Skåne eller Kronoberg.

Foto: Firas Mukarker

Spela de bästa folkmusiklåtarna från hela landet med etablerade folkmusiker. Laget blir ett nav i allt häftigt som sker inom genren i södra Sverige idag, och ingår dessutom i ett utbyte med ett lika nystartat ungdomspelmanslag i de amerikanska svenskbygderna. 

FOLKMUSIKHELGEN I MALMÖ

Nästa helg äger rum 16–18 oktober 2020!

Illustration: Martina Ulinder

För andra året i rad 2019 möttes en rad olika folkmusikaktörer runt om i regionen för en härlig helg med aktiviteter för stora och små, inbitna och nyfikna, spelmän, dansar, sångare och publik. Helgen mynnade ut i en stor konsert med folkmusikbandet Navarra + 100 barn och unga från Skåne och Danmark på Palladium Malmö.  

OM UNGA FOLK

Vad som startade med ett upprop från det fria kulturlivet och ett första möte i UNGA Musik i Syds regi, drivs från 2019 och en bit in på 2020 vidare som ett utvecklingsprojekt i Skåne och Kronoberg med stöd av Kulturrådet. Syftet är att initiera, driva och samordna folkmusikaktiviteter och speltillfällen för barn och unga tillsammans med etablerade musiker i södra Sverige. Projektet genomförs genom en lång rad samarbeten med spelmansrörelsen, utbildningar, studieförbund, arrangörsföreningar, fria kulturlivet och andra organisationer.

Med stöd av:

KALENDARIUM 2020

  • 7 mars – Barnstämman i Svalöv
  • 21 mars – Ungdomsstämman i Malmö
  • 16–18 oktober Folkmusikhelgen i Malmö

HÄMTA HEM

Noter, ljudfiler och annan info som musiklärare, elever, spelmanslag kan behöva inför Spelmansstämmor, allspel och festivaler hittar du i vår UNGA Folk-mapp. Något du saknar? Kontakta Maria Bojlund.

PRENUMERERA

Få koll på vad UNGA Musik i Syd gör inom folkmusik för barn och unga via UNGA Folk Nyhetsbrev eller bli uppdaterad om annat vi gör för barn och unga, beställare, musiker, med flera inom vår verksamhet.

UNGA FOLK TIPSAR

Söka pengar?

Två stipendier från Skånes Spelmansförbund finns att söka senast 1 mars!

Fram till 1 april kan du söka Region Kronobergs kulturstipendium, arbetsstipendium som omfattar 60 000 kr och ungdomsstipendium om 20 000 kr.

 

Aktiv Ungdom i Malmö

Folkmusik och -dans för barn och unga

Lördagar kl 11–12 på Torpgatan 21, sal 11 i porten, läs mer.

SKFYE – SkåneFolk Youth Ensemble

Ensemblen för dig mellan 14 och 25 som spelar ett instrument eller dansar, och är nyfiken på folkmusik och dans. Läs mer

Maria Bojlund

Maria Bojlund

Projektledare

0706 56 98 71
maria.bojlund@musikisyd.se

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa