SPELA FÖR UNGA

Har du eller ditt band en konsert, musikföreställning eller workhop för barn och unga? Här kan du fram till 1 oktober ansöka om att turnera genom UNGA Musik i Syd, läsa mer om hur urvalsprocessen ser ut och vad det innebär att komma med i vårt utbud.

Varje år väljer vi ut produktioner som kommuner och musikarrangörer inom det fria musiklivet kan beställa till ett lägre pris tack vare regionala subventioner från Region Skåne/Region Kronoberg eller statsbidraget Skapande skola/förskola. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag där vi medverkar till att barn och unga i hela vår region får tillgång till ett mer likvärdigt kulturutbud. 

Vi driver även utvecklande verksamhet och fortbildningar via vårt utvecklingscentrum och olika projekt – allt för att fler barn och unga ska få möta musiker i sin vardag och uppleva musik de inte visste fanns.

Intresseanmälan

Under hösten beslutar våra producenter vad som ska ingå i vårt kommande musikutbud. Har du sökt tidigare och vill söka igen behöver du skicka ny ansökan.

Dans eller teater?

Har du en föreställning utan levande musik? Kontakta Riksteatern Skåne eller Regionteatern Blekinge-Kronoberg som är våra motsvarigheter inom teater och dans.

Q&A

Snabbaste vägen för att få svar på något du undrar över gällande ansökan och vad vi kan erbjuda.

Ring en producent

Det går givetvis alltid bra att kontakta våra producenter. Men de är ofta ute i fält och kan vara svåra att nå. Därför avsätter vi telefontider i augusti-september. 

Onsdag 21/8 och 28/8, kl 13–15
Alice Samoilova 0703-31 12 06

Fredag 27/9 och måndag 30/9,  kl 13–15 
Petter Wickman 0702-20 58 46

Tack alla som kom på frilansträffen!

Den 19 augusti kl 12–15 arrangerade vi tillsammans med Musikcentrum Syd en frilansträff och workshop på Barnens scen i Malmö. Vill du att vi anordnar en till men på en helg istället? Hör av dig till oss på unga@musikisyd.se.

Ansökan & urval

Vad krävs för att söka? Hur ser urvalsprocessen ut?

Tips & råd

Hur tänker en UNGA-producent? Vad önskar sig våra beställare?

Turnera genom UNGA

Vad innebär det att vara med i UNGA Musik i Syds utbud?

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa