Musikhögskolan flyger

Musikhögskolan Flyger är fulltecknat för 2023, nästa möjlighet att önskar projektet till sin verksamhet planeras till vecka 35–36 2024. Just nu planeras turnéerna och vi kommer att skicka ut info om vilka dagar som blir aktuella för er som har önskat dagar. 

 

För skolor i Malmö stad med kranskommuner

Varje år turnéerar musiklärarstudenter från Musikhögskolan i Malmö för låg- och mellanstadieelever med en egenproducerad konsert. Det kan bli roligt, sagolikt eller fullt ös. Det kan bli rock’n’roll, klassiskt, pop, hiphop, jazz eller folkmusik. Hur mer exakt årets studentproduktioner blir kan vi inte veta redan, men det blir garanterat mycket spelglädje och musik. 

  • Musikhögskolan Flyger är en kurs för musikpedagoger som studerar tredje året på Musikhögskolan i Malmö.
  • UNGA Musik i Syd har i uppdrag att koordinera och samordna turnéerna så att de blivande musiklärarna får tillfälle att möta barn och unga ute i skolorna.
  • Studenterna repeterar under vecka 42 och turnerar med sina konserter i 6–8 olika musikgrupper vecka 43. Bokar du flera dagar så kommer olika musikgrupper att komma ut till din skola.

Musikhögskolan Flyger har gjorts sedan 1980-talet och genom åren har troligtvis över 100.000 elever i Skåne mött musiklärarstudenterna i detta projekt. Och flera tusen musikstudenter har utvecklats tack vare projektet och har säkerligen många, fina minnen från Musikhögskolan Flyger.

 

Kontaktpersoner

Petter Wickman

Producent

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.