Spela skola spela – Kenya

Möt Kenya genom musiken

Välkommen till webbsidan som hör till skapande skola projektet Spela skola spela – Kenya! I projektet får eleverna vara med och spela afrikanska trummor och sjunga sånger från Kenya tillsammans med musikern Reagan Oduor Nyachieng’a som med stort engagemang förmedlar musikens kraft och unika förmåga att skapa gemenskap.

 

Möt musikerna

Reagan Odour Nyachieng’a är född och uppvuxen på landsbygden i Kenya. Nu bor han i Arlöv och är verksam som frilansande musiker i södra Sverige. I många år arbetade Reagan med olika musikprojekt i Nairobi, Kenya med fokus på att integrera gatubarn i samhället genom musik. Han har stor erfarenhet av att jobba med musik på ett inkluderande sätt där alla kan vara med.

Amalie Asmild Malmgren är dansk musiker som är utbildad på musikhögskolan i Malmö. Hon träffade Reagan för många år sedan när hon arbetade som volontärarbetare i Nairobis slumområden. De har sedan dess fortsatt att musicera tillsammans i olika projekt. Amalie har också mycket erfarenhet av ”story telling” och traditionellt muntligt berättande.

Anders Larsson är bosatt i Malmö och är en av Sveriges främsta folksångare. Han har turnerat runtom i världen de senaste 30 åren och har stor erfarenhet av att göra konserter och projekt i skola och förskola. Inte minst genom originalprojektet Spela skola spela där han med stor framgång har inspirerat elever runtom i Skåne & Kronoberg till att hitta sin sång-glädje!

Upplägg

Efter två workshops i varje klass (som sker vid olika tillfällen) avslutas projektet med en konsert. I varje konsert deltar ca 4 klasser som spelar för och med varandra tillsammans med musikerna. Eleverna får också, som en del av projektet, gärna ta del av de filmer och material som finns här på webbsidan. Man kan med fördel arbeta med materialet under tiden mellan de två workshopparna.

Tänk på att:

  • Minst en ansvarig lärare ska vara med klassen under workshopparna.
  • Det är bra om den lärare som är med på workshopen inte är en vikarie utan någon som eleverna känner sedan tidigare.
  • Vid ordningsfrågor är det läraren som agerar på signal från musikerna.

Filmer och extramaterial

 

 

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.