Den stora skräpshowen

En show som inspirerar till miljötänk utan att ge barnen klimatångest – det är ju vi vuxna som har ställt till det.
Vattenmannen & Speed är TV-programmet som kommit ut i verkligheten för att prata, göra konster och sjunga om det viktigaste vi har — vatten och miljön!

Hur mår sjöarna och haven? Finns det hajar i Sverige? Hur fungerar vattnets kretslopp? Och vilka ljudvågor de skapar: jazz, pop och reggae med låtar som H20, Samma Vatten och Dykare – låtar som barnen känner igen från TV-programmet om Vattenmannen & Speed som sänts på SVT och UR i flera omgångar. Den stora Skräpshowen tar på ett lekfullt och musikaliskt sätt upp de frågorna; barnen får vara med och sjunga, dansa och diskutera hur situationen ser ut idag.

Upplägg:
Den första kontakten med eleverna sker med en spännande flaskpost. Vattenmannen och Speed besöker sedan skolan två gånger.

Besök 1:
Det första besöket består av en workshop där eleverna får påbörja skapandet av en vattenlåt. Orden blir till en låt som alla sjunger tillsammans under Vattenmannens andra besök.

Besök 2:
Under det andra besöket framför Vattenmannen och Speed sin vattenshow. Barnen är med och sjunger, dansar och diskuterar. De får också sjunga med i låten skapad utifrån deras egna ord. I samband med projektet tipsar vi om att ni tittar på UR-serien för att lära er mer om vatten. Den finns att se på Vattenmannens hemsida www.vattenmannenochspeed.se

Fakta

Målgrupp

Åk F-3

Period

23/24

Speltid

Workshop 30 min + liveshow 40 min

Max publik

Workshop: en klass i taget. Liveshow: max 100 barn

Lokal

Flexibel. De flesta platser/lokaler funkar men hör med producenten om tänkt lokal funkar.

Scenyta

Flexibelt men gärna 2×3 meter

Medverkande

Vattenmannen och Speed

Producent

Byggtid/rivtid

40/20

Pris

13.000 kr för workshop (max 4 klasser samma dag) + 13.000 kr Show (max 100 barn)

Övrigt

Kan kopplas till: Svenska, NO, Musik, Hållbar utveckling, Skolans värdegrundsarbete

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.