Förskolepersonalkör

Inspirerar till mer sång i förskolan

Förskolepersonalkören handlar om att inspirera förskolepersonal till att sjunga mer i förskolan. Mot denna bakgrund har Förskolepersonakören som mål att ge deltagarna djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolan.

Sedan 2011 driver utvecklingscentrum fortbildningen på Kulturkvarteret Kristianstad. Mellan 2011-2019 riktades den till förskolepersonal i Kristianstads kommun. 2020 flyttade vi satsningen till Älmhults kommun och nu i höst tar Växjö kommun över stafettpinnen.

Förskolepersonalkören i Älmhult

Under tre tillfällen i höst träffar deltagarna Elisabeth Andersson, som även höll i Förskolepersonalkören i fjol. Elisabeth är utbildad musiklärare/sångpedagog med tillägg rytmik vid Musikhögskolan i Malmö och har jobbat på kulturskolor med barn i olika åldrar. Höstens träffar 2021 hålls på Haganässkolan den 13 september, 11 oktober och 15 november kl. 15.15-16.45.

Förskolepersonalkören i Växjö

Under tre tillfällen i höst träffar deltagarna sångpedagogen Elinor Fryklund. Elinor har stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna och har sedan 2011 varit en del i projektet Rösträtt – sång på förskolan. Höstens träffar 2021 hålls på Nygatan 6 i Växjö den 20 september, 25 oktober, 22 november kl. 17.00-18.30.

”Dels ger det energi och lust och dels berikar det barnens sångskatter med ännu mer roliga sånger”
Jenny Persson,  Kämpaställets förskola i Österslöv

 

Förskolepersonalkören ställdes om digitalt vid ett tillfälle under 2020.
Här kan du ta del av denna film med körledare Elisabeth Andersson.

Kontaktpersoner

Paula Gårsjö

Producent och samordnare KulturCrew Kronoberg

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.