Barnkonventionen för vuxna

Denna kompetensutveckling för vuxna kan med fördel kombineras med produktionen Barnens dag – om Barnkonventionen.

Beskrivning

Barnkonventionen har blivit lag i Sverige! Här en kurs i hur drama och musik på ett lekfullt, givande och kreativt sätt kan inspirera och förmedla detta till alla berörda. Möt skådespelaren och dramapedagogen Matilda Ericsson och musikern Jan-Erik Sääf i en exklusiv fortbildning med gestaltning, drama- och värderingsövningar baserade på nyskrivna låtar, sånger och musiklekar med barnkonventionen som tema.

En rolig och inspirerande workshop med många tips och idéer, praktisk vägledning och hands on kring hur man med hjälp av olika kreativa verktyg kan ta sig an och implementera barnkonventionens artiklar i verksamheten.

Medverkande

Matilda Ericsson är utbildad skådespelare vid Göteborgs Universitet och utbildad dramapedagog vid Malmö Universitet. Sedan 1999 driver hon den turnerande musikeatern Lilla Vilda Teatern som spelar för ung publik i södra Sverige. Turnéer på förskolor och bibliotek, specialbeställda verk och kurser till Malmö Stad, skolor, företag, föreningar och kommuner präglar Matildas verksamhet. Därtill har hon haft mycket med barns rätt och ungas delaktighet att göra, bland annat som UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrums Musikråds-utbildare, arrangör av en Barn-i-välden-gala och medverkande på ett album om Barnkonventionen.

Jan-Erik Sääf är kompositör, textförfattare och musiker, född i Halmstad och utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Här är han också baserad, bland annat som Moomsteaterns egna huskompositör. Låtmaterialet som workshopen tar avstamp i skrev Jan-Erik under 2018 i samarbete med barn i olika åldrar vid Maria förskola och Sorgenfriskolan i Malmö. Dessförinnan har han skrivit musikaler och musikteater för Malmö Opera, Östgötateatern, Riksteatern och GöteborgsOperan, däribland Svarta Änkan, Speciells Evangelium och Kontaktannonsen.

Fakta

Målgrupp

Personal på förskolor, skolor och andra av barnkonventionen berörda arbetsplatser

Period

Tills vidare

Speltid

2 pass à 50 min med ca 20 min paus

Max publik

Ca 30

Lokal

Samlingslokal, musiksal, aula eller liknande, fri golvyta, ej fasta stolar

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Matilda Ericsson, skådespelare, dramapedagog
Jan-Erik Sääf, musiker, kompositör, pedagog

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms

Övrigt

Foto: Brian E. Barbarik

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.