Sång på förskolan

Kompetensutveckling i sångteknik och röstvård

Beskrivning

Den här kompetensutvecklingen handlar om att sjunga, lära sig sångteknik och röstvård, men också få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet. Fördjupa dig i röstens stora rymd och djup. Få inspiration och kunskap för att förmedla lust till sång i förskolan, om hur man kan sjunga mer på små barns villkor, i tonarter som passar deras stämband. Vi lär oss nya sånger att ta med till barnen och roliga uppsjungningsövningar. Vi går igenom hur man kan få barnen att vara med och utforma sångstunden.

Kursen är inspirerad av arbetet med Förskolepersonalkören som pågått i UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrums regi sedan 2011. Välj mellan tre pedagoger som arbetar på vitt skilda sätt och inom olika genrer, eller överlåt val åt oss.

Kan med fördel kombineras med konserten Rösträtt – sång på förskolan. Läs mer och beställ HÄR.

 

Medverkande

Elinor Fryklund är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man genom Arvsfondsprojektet Rösträtt (2011–2014) tillsammans med alla förskolor i kommunen startade upp ett permanent samarbete med förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. Hon har även skrivit ett kapitel i projektest slutprodukt boken Rösträtt – musik på barns villkor. När hon inte sjunger med barn och ungdomar undervisar hon på Klassiska musikskolan och Musikhögskolan i Malmö och ses i olika konsertsammanhang som sångerska inom främst opera och operett. 

 

 

Mimi Terris är sångerska, kompositör och musiklärare, utbildad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (musiker) och Musikhögskolan i Malmö (musiklärare). Hon har släppt tre album sedan 2015 och turnerat i Norden med sin helt egna melodiska jazz på svenska.

 

 

Alaá Rashid är flerspråkig sångare, skådespelare och dramapedagog, utbildad vid konstakademin Al-Fonon Al-Jamila i Bagdad och Teaterhögskolan i Malmö. Han har jobbat i flera länder, bland annat i Storbritannien, Egypten och Marocko, men också för flera kulturinstitutioner i södra Sverige, däribland Teater Jalada, Malmö Opera, Helsingborgs stadsteater och Regionteatern Blekinge & Kronoberg i Växjö. Arabiska är Alaás modersmål – ett av de mest talade språken i Sverige idag.

Exempel med Elinor

Fakta

Kompetensutveckling

Målgrupp

Pedagoger i förskolan, körledare som sjunger med barn 1–5 år

Period

Tills vidare

Speltid

2 pass à 50 min med ca 20 min paus

Max publik

ca 40

Lokal

Samlingslokal, musiksal, aula eller liknande, fri golvyta, ej fasta stolar

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Elinor Fryklund (visa), Alaá Rashid (arabisk sång) eller Mimi Terris (jazz)

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms per tillfälle

Övrigt

Välj mellan 3 olika sångpedagoger.
Foto: Kennet Ruona

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.