Förskolepersonalkör

Förskolepersonalkören handlar om att inspirera förskolepersonal till att sjunga mer och öka sångaktiviteten i förskolan genom att erbjuda förskolepersonal möjligheten att träffa en professionell körledare. UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum har sedan 2011 drivit förskolepersonalkörer och målet är att ge deltagarna en fördjupad förståelse för hur sång, musik och rytmik kan användas som pedagogiska verktyg. Genom Förskolepersonalkören ges deltagarna möjlighet att:  

  • Utforska och lära sig nya sånger, både för egen skull och för att använda med barnen på förskolan. 
  • Få kunskap om små barns röster för att kunna anpassa sångaktiviteterna efter deras behov. 
  • Ta del av konkreta tips för röstvård för att kunna sjunga på ett hälsosamt sätt. 
  • Uppleva sann sångglädje och skapa en inspirerande sångmiljö i förskolan. 

Välj mellan två körledare: Katarina Nilsson Bremer eller Elinor Fryklund 

Katarina Nilsson Bremer, med en imponerande erfarenhet som körledare och musiklärare, ledde vår första förskolepersonalkör i Kulturkvarteret under 7 år, från 2011. Med 25 års erfarenhet av körledning strävar Katarina efter att inspirera människor till sång i olika sammanhang. 

Elinor Fryklund har bred erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn på förskolor. Utöver detta är hon körledare för barnkören på Malmö Opera, undervisar på Klassiska musikskolan och Musikhögskolan i Malmö och ses i olika konsertsammanhang. Sedan 2019 är hon, tillsammans med Karin Holmström, konstnärlig ledare för Rösträtt – sång på förskolan i Skåne/Kronoberg.

Upplägg och kostnad

Tre till fyra tillfällen per termin träffar personal från förskolor i kommunen en körledare för att sjunga, lära sig sångteknik och röstvård, men också få djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet.  

Kostnad för att ha en förskolepersonalkör varierar. Kontakta Anna-Carin Fogelqvist så kan ni tillsammans skissa på ett upplägg. Kören har en hög subvention med medel från UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum 

Läs mer om Förskolepersonalkören här: Förskolepersonalkör – Unga Musik i Syd

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.