Bild på händer som trummar.

Om UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum

Ett regionalt utvecklingscentrum

Utvecklingscentrum är en del av UNGA Musik i Syd och Kulturkvarteret Kristianstad. Här driver vi projekt och program tillsammans med andra kulturaktörer, lärosäten, arrangörer, frilansare och forskare. Syftet är att utifrån de fyra benen – appar, forskning, kompetensutveckling och nyproduktion – fördjupa och utveckla vår verksamhet.  

Trumman har blivit något av ett signum för oss. Utvecklingscentrum drog igång 2010 med ett projekt – Vi slår på trummor inte på varann! 

Fokusområde
Varje år utser Utvecklingscentrum ett fokusområde som präglar den utvecklande verksamheten inom UNGA Musik i Syd och har mynnat ut i en nationell konferensdag på Kulturkvarteret Kristianstad.
Genom åren har det varit Invigning/utveckling, Klassisk musik för 2000-talets barn, Normkritik och musik, Musik 0-5 år,  Musik för integration, Barns rätt – om Barnkonventionen, Alla barns röster & sång samt Sång & språk.

Sångsatsning
2019
inledde vi vår sångsatsning för de yngre barnen. Efter ett stort genomslag fortsätter vi satsningen framöver. Nationella Rösträtt – sång på förskolan, Förskoleturnén Rösträtt – sång på förskolan, kompetensutvecklingar för förskola och skola, en Familjekör under Familjelördagarna på Kulturkvarteret Kristianstad och Förskolepersonalkörer i Älmhult, Lund och Växjö är exempel på sångsatsningar.  

 

2020 firade utvecklingscentrum 10 år.
I denna film berättar vi kort om vad som hänt under åren.

Kontaktpersoner

Anna-Carin Fogelqvist

Projektledare Utvecklingscentrum UNGA Musik i Syd / Nationell projektledare Rösträtt – sång på förskolan

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.