FAMILJEKÖR PÅ KULTURKVARTERET

UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum sångsatsar i Kristianstad

Alla mår bra av att sjunga mera tillsammans! Välkomna till Familjekören för både vana och ovana, stora och små (rek. ålder 2–6 år), kl 12.00–12.45 på Kulturkvarteret Kristianstad. Kören drar alltid igång från Bistroscenen ca 11.45, därefter går vi tillsammans till den sal där vi ska vara (kan variera). Utmärkande för Familjekören är att det är olika körledare varje gång och att man med dem får prova att sjunga olika genrer. Ett konstant inslag är att vi sjunger signaturmelodin ”Rösträtt” av Dan Bornemark.

AKTUELLT

Se livestreamen här:

Familjekören!

Varmt välkomna till vårens sista familjekör!

Publicerat av Kulturkvarteret Kristianstad Lördag 18 april 2020

För vem?

För liten (rek. ålder 2–6 år) som stor, för er som känner er rädda eller osäkra och mer sångvana. För glada sångfåglar och nykläckta som vill testa sina vingar.

Rösträttslåten

TRÄFFAR VÅREN 2020

Kören tjuvstartar alltid kl 11.45 från Bistroscenen i Kulturkvarteret Café & Bistro, därefter går vi till den sal där vi ska vara (kan variera) och sjunger kl 12–12.45. Välkomna!

Lördag 25 januari – Jazza med Mimi, sångcoach: Mimi Terris (jazz)

Lördag 21 mars – Sjung ut med Elinor, sångcoach: Elinor Fryklund (visa)

OBS! Vi ses i livesändning online istället och inte på Kulturkvarteret Kristianstad på grund av Covid-19. 

Lördag 18 april – FAMILJEKÖR I DIGITAL FORM! Hela Kulturkvarteret sjunger med sångcoacherna: Mimi Terris (jazz), Elinor Fryklund (visa), Dan Knagg (loop och improvisation) och Anna Elwing (folkmusik, kulning) livesänds utan publik på plats från Lilla salen, Kulturkvarteret.

 

Kort om Familjekören

Familjekören är en del av projektet Upprop för sjungande och läsande i Kulturkvarteret, där UNGA Musik i Syd och Kristianstads stadsbibliotek samverkar för att främja mer sång och läsning för och med barn, med stöd av:

Signa up här!

Anmäl dig till de träffar du ämnar komma, så underlättar du vår planering. Det går också bra att dyka upp spontant. Vi startar varje Familjekör kl 11.45 från Bistroscenen och går tillsammans till den sal vi ska vara kl 12.

Få koll!

Få info om vår sångsatsning med Kulturkvarteret Kristianstad som bas eller förskolepersonal-körsatsningen i Älmhult

E-postadress
Välj prenumeration
Körstart Kronoberg
Sångsatsning Krstad
LeveransformatSÅNGCOACHER VT-2020

Mimi Terris

MIMI TERRIS är sångerska, kompositör och musiklärare, utbildad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (musiker) och Musikhögskolan i Malmö (musiklärare). Hon har släppt tre album sedan 2015 och turnerat i Norden med sin helt egna melodiska jazz på svenska. 

Dan Knagg

DAN KNAGG är multiinstrumentalist, med sång och slagverk i fokus och verkar främst inom främst folk-och världsmusikgenren. Han är utbildad sångpedagog och musiker vid Musikhögskolan i Malmö, medverkat i band som Alla Fagra, Tarabband, ODE, Emilia Amper Band med flera. 

Anna Elwing

ANNA ELWING är sångpedagog och började sin egen frilanskarriär som sångerska för 20 år sedan, då hon turnerade över stora delar av världen parallellt med sina studier på Musikhögskolan i Malmö. Sin specialkompetens har hon inom folkmusik och kulning. 

Elinor Fryklund

ELINOR FRYKLUND är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna. Hon arbetar som sångpedagog på kulturskolan i Svedala där man satsar på förskolekörer, dans, instrumentbygge och musiklek. 

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa