Filmpaket: Historien om en sång

I Historien om en sång färdas vi genom världens förunderliga ljudlandskap och får möta både det som är bekant men också sånt som låter nytt. Det blir ett spännande tonäventyr där ”ljudskötarna” Anna och Sofia öppnar upp sin ljudkoffert, där vad som helst kan gömma sig.

 

Visa gärna denna lilla film precis innan ni tittar på konserten.

KONSERTFILMEN

I alla tider har människor sjungit och spelat tillsammans. Det låter olika i olika delar i världen men överallt finns den, musiken och sången, och den fyller samma funktioner var du än befinner dig. Överallt i världen används musik för att uttrycka kärlek, natta små barn och ge kraft under tungt arbete. Den skänker glädje och tröst till den sorgsne och lockar den glade till dans när festligheter firas. Den kan vara liten och skör eller stor och stark och den väcker känslor och skapar samhörighet.

Medverkande

Anna Möller är folkmusiker, kompositör och violinist. Anna är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen hörs hon ihop med sina egna och andras projekt, bl. a. Kolonien, Världens Band och Västanå Teater. Anna är även en av krafterna bakom det nystartade skivbolaget Supertraditional.

Sofia Berg-Böhm är sångerska med bredd, musiker och skådespelare. Hon har medverkat i uppsättningar på bl. a. Stockholms Stadsteater, Malmö Opera och Teater Tribunalen. Som sångerska har hon etablerat sig inom världsmusikgenren bl. a. i banden Sirocco och Östblocket. Sofia läser ibland Dagens Dikt i P1 och tilldelade 2017 Kungliga Musikaliska Akademins Folkmusikpris.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.