Rösträtt – ett nytt koncept

Under 2019 tar vi inom Utvecklingscentrum fram en ny produktion: Rösträtt – sång på förskolan. Produktionen presenterades på vår utbudsdag i mars, då med tre sångcoacher: Elinor Fryklund, Anders Larsson och Per Knagg. Ytterligare fem valdes därefter ut genom en audition på Kulturkvarteret Kristianstad, alla med sina individuella program och genrer: Anna ElwingAndrea TjäderLisa LöfqvistMimi Terris och Tania Wayra. Produktionen kan beställas i Skåne och Kronoberg här.

Tre personer har därtill kopplats till produktionen i olika roller: Elinor Fryklund, Karin Holmström och David Johnson.

Elinor Fryklund är inte bara en av Rösträtts sångcoacher, utan även produktionens konstnärlig ledare. Elinor är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både förskolepedagoger och barn ute på förskolorna. 

Karin Holmström, alias rytmikkarin, är med och tar fram produktionen som rytmik- och förskolecoach. Många barn och vuxna har mött Karin i föreställningar med klarinetten i fickan, gitarren på magen och spring i tårna.

David Johnson är doktorand vid Musikhögskolan i Malmö, där han forskar om sång i skolan och ska i höst följa flera av våra sångcoacher och deras arbete ute på olika förskolorna. 

Kick-off med alla sångcoacher


25 augusti

Ateljén, Kulturkvarteret Kristianstad

Dagen utgår från de delar som en Rösträttskonsert består av: 1. Uppsjungningsövningar 2. Workshop och barnens delaktighet 3. Minikonsert som inspiration

Sångcoacher och program med utgångspunkt i olika genrer som medverkar:

  1. Elinor Fryklund – Sjung ut med Elinor (visa)
  2. Dan Knagg – Loopa med Dan (improvisation)
  3. Anders Larsson – Hitta rösten med Anders (folkmusik)
  4. Mimi Terris – Jazza med Mimi (jazz)
  5. Anna Elwing – folkmusik & yoga
  6. Andrea Tjäder – tidig musik
  7. Lisa Löfqvist – opera
  8. Tania Wayra – latinamerikanskt

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa