SPELMANSSTÄMMOR FÖR BARN OCH UNGA

| 7 mars för barn i Svalöv| 21 mars för unga i Malmö|

Vad är en spelmansstämma?

På en spelmansstämma samlas musikanter från när och fjärran – elever och pedagoger, barn, unga och vuxna – för att spela tillsammans, lära sig nya låtar, gå dansworkshop, äta och umgås.

ANMÄL DIG HÄR SENAST 17 FEBRUARI

Det är gratis att delta i de spelmansstämmor som vi informerar om här, men alla måste anmäla sig, lärare som elev, vuxen som barn och ungdom. Detta eftersom vi behöver veta hur många vi blir och ska beställa mat till.

HÄMTA HEM NOTER MED MERA

Noter, ljudfiler och annan info som musiklärare, elever, spelmanslag kan behöva inför Spelmansstämmor, allspel och festivaler hittar du i två mappar här.

OBS! Lärare? Det finns en ’hemlig låt’ för vardera stämma. Meddela oss i fall du vill komma åt dessa i din anmälan, eller kontakta marika.yamoun@musikisyd.se.


Ninni Carr
Spelmansgården
070-526 11 38

Ninni@carr.eu

Maria Bojlund
Kontakt UNGA Musik i Syd
0706-56 98 71

maria.bojlund@musikisyd.se

Maria Bojlund är sjukskriven, kontakta i stället: 

Marika Yamoun: 
0708-20 58 99
marika.yamoun@musikisyd.se

BOU-STÄMMAN I SKÅNE 2020

Nytt är att vi testar att dela upp barn- och ungdomsstämman i två: yngre barn (under ca 12 år) och vuxna ses i Svalöv den 7 mars och äldre barn och unga (från ca 13 år till 25 år) ses i Malmö den 21 mars. Två stämmor alltså på två olika platser blir det i Skåne nu i vår.

SPELMANSSTÄMMA FÖR BARN

För alla barn och dig som spelar enklare melodier

Lördag 7 mars, kl 13–16
Kulturskolan i Svalöv, Skolgatan 18
(Linåkerskolans lokaler)

13.00–15.00 Samling, sånglekar, låtutlärning med Ninni Carr och tillresta pedagoger, fika.
15.00–16.00 Uppspel med Allspel av medverkande. Föräldrar och vänner är välkomna att komma och lyssna. Om någon spelgrupp vill framföra någon låt själv är det också välkommet.

SPELMANSSTÄMMA FÖR UNGA

Med gästlärarna Magnus ”Storis” Holmström och Tomas ”Limpan” Lindberg

Lördag 21 mars, från kl 15.30
Barnens Scen, Malmö Folkets Park (Falsterbogatan 17)

På Ungdomsstämman träffas vi som har kommit en bit i vårt spelande och som är ungefär mellan 13 och 25 år gamla. Lär dig låtar från Skåne och andra delar av landet. Låtarna behöver du öva in på förhand så att vi under eftermiddagen kan trolla med komp och stämmor tillsammans. Efter kvällens konsert får du vara med och spela arrangemangen till dans tillsammans med gästlärarna.

Årets gästlärare är Storis Limpan Band
Magnus ”Storis” Holmström från Västerbotten är flerfaldig världsmästare på nyckelharpa och Tomas ”Limpan” Lindberg från Hälsingland spelar mandola i bland annat trion Draupner. De har spelat folkmusik många varv världen runt, i reklamfilmer och på melodifestivalen, och även inför 85.000 personer tillsammans med metallbandet Hammerfall. Magnus och Tomas har också lett ungdomar i Upplands Låtverkstad, ULV, i tio år.

Program:
15.30–18.00 Samling och workshop  med Storis Limpan Band
18.00–19.00 Pizza! Skånes Spelmansförbund bjuder

Därefter deltar vi i Malmö Folks konsert- och danskväll

Med Malmö Folk, läs mer.
19.00–19.45 Dansakuten (kort introduktionskurs i dans) med Camilla Lindvall, Malmö Folkdansare och Laif Carr, Spelman
20.00–21.00 Konsert med kvällens artister Storis Limpan Band
21.00–24.00 Spel till dans – vi från Ungdomsstämman är med och spelar i första pausen, sen dansar, jammar och fikar vi så länge vi orkar.

Den här webbplatsen använder cookies och andra tekniker för att ge dig en bättre upplevelse, analysera hur du och andra använder webbplatsen samt för att tillhandahålla inbäddat innehåll. Avvisa