Pamoja och den magiska trumman

I föreställningen ”Pamoja och den magiska trumman” tas barnen med på en musikalisk resa i en interaktiv konsert och berättelse där temat handlar om samarbete. Musiken består av uttrycksfulla dansrytmer och sånger från olika kulturer i Kenya och det är ett spännande möte mellan Reagan Oduors afrikanska trummor och Amalie Asmilds nordiska fiolspel och sång. Under föreställningen blandas musiken med berättande och teater: Pojken ”Pamoja” hoppas att han kan imponera på sina vänner genom att samla honung från den stora bikupan i skogen. Men det går fruktansvärt fel och nu kommer han att behöva sina vänners hjälp för att fixa allt …

Barnen blir inbjudna att vara med som en del av den interaktiva föreställningen. De får sjunga med i låtar från Kenya, klappa och spela rytmer samtidigt som de får känslan av att vara en del av en stor och spännande berättelse under hela konserten.

Medverkande

Amalie Malmgren Asmild är en dansk folkmusiker och berättare. Amalie föddes i en familj med musiker och berättare – när hon bara var 11 år gammal framträdde hon som Danmarks yngsta berättare på Moesgård berättarfestival. Hon uppträder med musik och berättarröst för både barn och vuxna med olika gruppor och föreställningar. Sedan 2016 har hon arbetat tillsammans med den Kenyanske slagverkaren Reagan Oduor i projektet och gruppen M-Tafsiri Africa Duo. Genom M-Tafsiri Africa Duo har Amalie tunerat i Danmark, Kenya och Uganda och spelat konserter för skolor, organisationer och sociala projekt. Hon har också undervisat och hållit workshops för ungdomar och barn genom El-Sistema i Danmark och genom olika projekt i Kenya. Amalie fascinerar barnen genom att använda fiolen på ett nytt och annorlunda sätt inom den afrikanske musiken, hon sjunger och spelar samtidigt och motiverar barnen till att vara med.

Reagan Oduor Nyachieng’a är en karismatisk musiker och slagverkare. Han är född och uppvuxen i Kenya och är grundare av organisationen M-Tafsiri Africa, som hjälper utsatta barn och ungdomar i Kenya genom musikutbildning. Genom sin organisation har han hjälpt tidigare gatubarn från Nairobi ur drogmissbruk och trauma genom trumundervisning i grupp och musikterapi. Reagan har turnerat med föreställningar med musik och teater i Italien, Danmark, Norge, Litauen, Tunesien och Østafrika med olika grupper. Han har tidigare spelat konserter och hållit workshops på en rad skolor och förskolor i Danmark och Sverige. Reagan använder traditionell kenyansk slagverksmusik för att inspirera barnen till att uttrycka sig positivt, lära om olika kulturer och samarbeta genom musiken. Han skapar fascination genom sina distinkta och levande gester och hans naturliga auktoritet.

Fakta

Konsert

Målgrupp

åk F-4

Period

t.o.m dec 2022

Speltid

40 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, aula, idrottshall

Scenyta

4 x 3 m

Medverkande

M-Tafsiri Africa Duo:
Reagan Oduor Nyachieng’a – sång, trummor, flöjt
Amalie Malmgren Asmild – sång, fiol

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms för 2 föreställningar i samma lokal eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Foto: Kennet Ruona

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.