SKROT

Workshop och inspirationskonsert med egentillverkade musikinstrument

Beskrivning

Lek, spela, testa dig fram med rutinerade och tekniskt bevandrade musiker som har 20 års arbetslivserfarenhet inom pedagogik, teknik och musik. Under en workshop med SKROT får barn och elever stöd och inspiration till att tänka och bygga själva, uppfinna egna saker, göra egna musikinstrument eller programmera musikmaskiner. Med olika material och sin egen fantasi får de också chansen att improvisera fram sin alldeles egna skrotmusik. Utöka paketet med en musikrik inspirationsträff inför workshop-besöken eller avsluta programmet med en konsert där barnen får vara med och spela.

Upplägg

 

SKROT – workshops

Tre olika workshoppar att välja mellan med olika innehåll anspassat efter barnens åldrar.

1) Tips, trix & spel (3–5 år)
Upplägg: Ur en sagokoffert plockar Anna och Martin upp olika skrotinstrument som de visar och spelar på. Därefter ges tips på vad barnen själva kan bygga. Barnen får hjälp och stöd att göra själva. Sånger och rörelser, anpassade till gruppens åldrar och förutsättningar, ingår också.
Eget skapande: Barnen får själva bygga instrument med material av olika slag och även prova att spela på SKROT:s redan färdiga och egenhändigt byggda skrotinstrument.

2) Skrotinstrumentbygge (åk F–6)
Upplägg: Bygg egna skrotinstrument med olika material och tekniker, testa och spela på redan färdiga skrotinstrument. Vilka fantastiska uppfinningar musikinstrument är blir med ens väldigt konkret när fantasin får flöda.
Eget skapande: Eleverna deltar och bygger skrotinstrument tillsammans med ledarna.
Ämnen som är kopplade: Musik, Bild, Teknik, Matematik, Slöjd, Svenska

3) Programmering & musikmaskiner (åk F–6)
Eget skapande: Eleverna får programmera tillsammans med ledarna. Tillsammans bygger vi ihop en ljud-/musikmaskin med hjälp av analog programmering där man lär sig grundprinciper och datalogiskt tänkande och experimenterar med ljud.
Ämnen som är kopplade: Musik, Bild, Teknik, Matematik, Slöjd, Svenska

 

SKROT – musik och inspiration

Inspirationskonsert eller avslutningskonsert

Välj mellan 2, 3 eller 4 musiker i en inspirationsträff före workshopparna eller som avslutningskonsert där musikerna spelar med barnen.

Vill du hellre utgå från något eget, skräddarsyr vi gärna ett paket åt dig.
Hör av dig till ansvarig producent.

 

Medverkande

Musikgruppen SKROT har sedan 2014 jobbat aktivt inom ramen för Skapande skola och ger konserter och workshoppar med musik och instrumentbygge som grund. Gruppen leds av Anna Cederquist och Martin Harborg.

Med sina medmusikanter Hans Nilsson och Marcus Lundgren firar de 2020 tioårsjubileum och har alltså i ett decennium hållit konserter och workshops för barn och unga (från 5 år och uppåt) på förskolor, skolor, festivaler, bibliotek och konserthus i Sverige och utomlands, och även i TV.

 

Fakta

Skapande skola

Målgrupp

3 år-åk 6

Period

2021

Speltid

40 min

Max publik

150 x 2

Lokal

samlingslokal, aula, idrottshall

Scenyta

5 x 4 m

Medverkande

• Workshopsledare: Anna Cederquist och Martin Haborg
• Konsert: grundkonceptet består av Anna Cederquist och Martin Haborg på skrotinstrument.
En eller två extramusiker kan väljas till konserten (Hans Nilsson och/eller Marcus Lundgren).

Producent

Byggtid/rivtid

60/30 min

Pris

Anges på förfrågan beroende på upplägg och antal musiker. Workshops: 10.000 kr exkl. moms för två workshops på en dag. Konsert: från 10.000 kr exkl. moms för två musiker. Resor och eventuellt boende tillkommer.

Övrigt

Välj mellan:
• SKROT-workshops: tre olika workshoppar att välja mellan med olika innehåll anpassat efter barnens åldrar
• SKROT – musik och inspiration: en inspirationskonsert som start eller avslutning på ert SKROT-projekt

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.