Vara här

Beskrivning

Lätta ankare. Skaka loss. Gunga iväg med tre musiker i en luftballong, lastad med korta berättelser som handlar om att vara trygg i sig själv (även när allting gungar) och mycket annat. Ballongen fyller vi med pop och jazz som får vibrera genom varma västafrikanska luftströmmar. Sväva högt, sätt alla sinnen i rörelse. Släpp barlast över solgassande hav och sköna öar. Musiken tar dig upp och ner, hit och dit, men har också kraft att omsvepa oss alla. I den möts vi genom sång, dans, call and respons och lekar. Tillsammans blåser vi liv i ett nytt luftrum, där alla bara behöver vara här.

Medverkande

Kirsti Øibakken Pedersen är dansk, halvt norsk och bosatt i Sverige sedan 2006 där hon arbetar med att producera musik för flera medier, däribland teatermusik och radio samt egna debutalbumet under artistnamnet Kirsti Meiers. Musiken har tagit med Kirsti på många äventyr genom åren, som musiker och dockförare i skandinavisk musikteater och som skapare av den turnerande, interaktiva pianoinstallationen COME PLAY WITH ME! Kirsti är utbildat musikterapeut och arbetar bland annat med barn på sjukhus när hon inte spelar med Sofi och Sal. Läs mer.

Salieu Dibba har bott i Sverige i drygt 20 år, men har sina rötter i Gambias västafrikanska musiktradition. Han har varit lärare på Musikhögskolans Folk- och världsmusiklinje i Malmö och undervisat i djembe och sång på skolor i Sverige, Norge och Danmark. I sin långa och mångsidiga musikerkarriär har han spelat med en rad kända artister, däribland Peps Persson, Trippel & Touch, Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Edo Bumba, Sousou & Maher Cissoko och danska Wonderbrass.

Sofi Hellborg är saxofonist, sångerska och kompositör som spelat in åtta album och turnerat både i och utanför Europa. Helst spelar hon en svängig blandning av afro, funk och jazz; musikstilar som präglat hennes uppväxt och musikerliv. Under 16 år bodde hon först i London, sedan i Paris, där hon ledde ett eget band och spelade med många kända afrikanska och franska musiker. Sedan 1999 är hon baserad i Lund, där hon undervisar i såväl grundskola som på gymnasie- och högskolenivå och driver olika musikprojekt. Läs mer.

Fakta

Konsert

Målgrupp

åk F–3

Period

2021

Speltid

40 min

Max publik

70 x 2

Lokal

Samlingslokal, aula

Scenyta

3 x 4 m

Medverkande

Salieu Dibba, slagverk, sång
Kirsti Øibakken Pedersen, piano, loop, keytar, sång
Sofi Hellborg, saxofon, tumpiano, sång

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

8.000 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig konsert

Övrigt

Arrangören står för ljudteknik, alternativt utgår en kostnad på 2.000 kr + moms för detta.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.