Den stora skräpshowen

En show som inspirerar till miljötänk utan att ge barnen klimatångest – det är ju vi vuxna som har ställt till det.
Vattenmannen & Speed är TV-programmet som kommit ut i verkligheten för att prata, göra konster och sjunga om det viktigaste vi har — vatten och miljön!

Hur mår sjöarna och haven? Finns det hajar i Sverige? Hur fungerar vattnets kretslopp? Och vilka ljudvågor de skapar: jazz, pop och reggae med låtar som H20, Samma Vatten och Dykare – låtar som barnen känner igen från TV-programmet om Vattenmannen & Speed som sänts på SVT och UR i flera omgångar. Den stora Skräpshowen tar på ett lekfullt och musikaliskt sätt upp de frågorna; barnen får vara med och sjunga, dansa och diskutera hur situationen ser ut idag.

Upplägg:
Den första kontakten med eleverna sker med en spännande flaskpost. Vattenmannen och Speed besöker sedan skolan två gånger.

Besök 1:
Det första besöket består av en workshop där eleverna får påbörja skapandet av en vattenlåt. Orden blir till en låt som alla sjunger tillsammans under Vattenmannens andra besök.

Besök 2:
Under det andra besöket framför Vattenmannen och Speed sin vattenshow. Barnen är med och sjunger, dansar och diskuterar. De får också sjunga med i låten skapad utifrån deras egna ord. I samband med projektet tipsar vi om att ni tittar på UR-serien för att lära er mer om vatten. Den finns att se på Vattenmannens hemsida www.vattenmannenochspeed.se

Fakta

Målgrupp

Åk F-3

Period

23/24

Speltid

Workshop 30 min + liveshow 40 min

Max publik

Workshop: en klass i taget. Liveshow: max 100 barn

Lokal

Flexibel. De flesta platser/lokaler funkar men hör med producenten om tänkt lokal funkar.

Scenyta

Flexibelt men gärna 2×3 meter

Medverkande

Vattenmannen och Speed

Producent

Byggtid/rivtid

40/20

Pris

13.000 kr för workshop (max 4 klasser samma dag) + 13.000 kr Show (max 100 barn)

Övrigt

Kan kopplas till: Svenska, NO, Musik, Hållbar utveckling, Skolans värdegrundsarbete

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.