Ghanni ghanni Rösträtt med Alaá och Dan

1-5 år

Ghanni Ghanni – sjung sjung med Alaá och Dan i detta svensk-arabiska Rösträttsprogram. Följ med på en musikresa ut i världen där sångskatter från det arabiska folkarvet och svenska visklassiker utlovas. Resten improviserar de fram genom att sjunga låtar alla kan, eller lär sig i stunden på svenska, arabiska eller kanske på något annat språk som barnen kan.

I denna konsert blir det lek med toner, ord, rytmer på olika språk när Alaá och Dan tar oss med ut i världen på sitt musiktåg. Hoppa på tåget för alla ska med. Tuut tuut!

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

 

Om Dan och Alaá
Sångaren, skådespelaren och dramapedagogen Alaá Rashid och den sjungande och slagverksfokuserade multiinstrumentalisten Dan Knagg möttes i teaterproduktionen Balladen om Nygatan 8 i Växjö för en tid sedan. De är båda sångcoacher i Rösträtt – sång på förskolan med sina respektive program – Yalla Yalla med Alaá och Loopa med Dan. Här får publiken uppleva dem tillsammans i ett svensk-arabiskt specialprogram.

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

löpande

Speltid

40 min

Max publik

30×2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 m

Medverkande

Alaá Rashid, sång
Dan Knagg, sång, stränginstrument, arabiskt slagverk

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.500 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.