FAQ – Spela för barn och unga

Här sammanställer och besvarar vi frågor vi fått från frilansare i olika sammanhang.

 

Vilka beställer musik genom UNGA Musik i Syd?

De som köper musik av oss är främst kommuner, men också andra typer av arrangörer i våra två regioner Skåne och Kronoberg.

Om jag anmälde mig förra året, måste jag anmäla mig igen?

Ja, vi sparar inga ansökningar från föregående år.

Vad gör ni på UNGA om jag kommer med i utbudet?

Vi presenterar, sprider och tillgängliggör din produktion för inköpare av levande musik för barn och unga på vår utbudsdag, med text, bild och film i vår webbkatalog och genom andra insatser via våra nätverk. Vi underlättar speltillfällen administrativt och skriver avtal.

Vad behöver jag som frilans göra?

Var tillgänglig på mejl eller telefon, så att vi snabbt kan precisera möjliga speldagar och förfrågningar som löpande kommer in från beställare. Du ansvarar för att komma i tid till speltillfället, innehållet i din produktion och den konstnärliga framställningen. Att bära, bygga och riva ingår också. Vi ser gärna att du kontakta arrangören några dagar före speldagen. Kontaktuppgifter finns i avtalet.

Vem står för marknadsföring och vad bidrar jag själv med?

Vill du jobba mer långsiktigt med din produktion, krävs ett bra och uppdaterat marknadsföringsmaterial. Mycket är vunnet om du kan tillhandahålla ett par pressbildsvarianter, en presentationsvideo och korta texter som beskiver både program och medverkande. Du står för kärnan. Vi står för komplettering, paketering och tillgängliggörande via webb, nyhetsbrev, sociala medier och trycksaker.

Hur länge finns jag med i utbudet?

Det regionalt subventionerade utbudet presenteras i mars och stäcker sig över ett läsår och två budgetår; från höstterminens början till vårterminens slut. Det kan även bli spelningar under första och/eller andra sommaren. Gällande Skapande skola ligger produktionen kvar i vårt utbud i enlighet med vad du och din producent kommer överens om.

Hur mycket kan jag spela utöver de spelningar jag/vi får från er?

Så länge du ligger i vårt utbud och spelar för barn och unga i Skåne och Kronoberg ska avtal i dessa båda regioner skrivas genom oss i enlighet med överenskommelse.

Måste jag starta företag?

Vi kräver inte att du startar ett företag, men ser helst att du har en lösning på plats (firma, kulturförening eller faktureringstjänst) som gör att du kan fakturera oss.

Hur många personer får vi vara i vår föreställning?

När man spelar ute på förskolor är det vanligast att vara max 1–3 personer. Detta för att få plats i små lokaler och komma nära barnen. Inom skolans värld och i offentliga konsertsammanhang går fler bra. Vad som slutligen avgör är mest en budgetfråga, baserad på balansen mellan arrangörspris (pris per barn) och artistarvode.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.