Din egen väg

Sousou och Maher Cissoko är en duo från Sverige och Senegal som kombinerar musik från Västafrika och Skandinavien och skapar sin egen unika musikstil med nyskriven musik på fem olika språk. De bygger kulturella broar mellan olika delar av världen och visar skönheten i att förenas och skapa tillsammans. I ”Din egen väg” berättar Sousou och Maher om instrumentets kraft, om att följa sitt hjärta och våga gå sin egen väg oavsett vad andra tycker. Föreställningen är fylld med kraftfulla budskap och medryckande melodier. Genom sina varma röster, virtuosa koraspel, loopmaskin och groovy slagverk, bjuder de in publiken att delta genom sång, dans, klapp och meditation.   

Kommentarer från elever

Musiken!!!!! Älskar den!!! Love it!!!!

Den är fantastiskt och man känner sig bra och peppig. Allting är bra med den!

De använde coola instrument. Många skulle gilla den, det bästa var när vi fick dansa.

Sousou kommer från en musikerfamilj och blev tidigt introducerad till olika musikstilar och instrument under sin uppväxt i södra Sverige. Hennes intresse för det västafrikanska instrumentet kora ledde henne till Senegal. Där hon träffade Maher Cissoko. Maher är född in i en världsberömd griot-familj som verkar som yrkesmusiker och berättare med hög status i Västafrika och runt om i världen. Sousou och Maher Cissoko skapar inte bara musik utan är på ett livsuppdrag att sprida glädje, skapa förståelse och upplevelser som involverar och berikar.

 

 ”Vi har utvecklat föreställningen i samarbete med musikproducenter på DKS Viken i Norge och har turnerat med den under 2022/2023. Under denna tid har föreställningen kontinuerligt anpassats baserat på barnens reaktioner. Vi har även integrerat element som barnen spontant har gjort eller visat intresse för, vilket har inspirerat oss att vidareutveckla föreställningen. Genom våra anpassningar av föreställningen har vi utvecklat strategier för att behålla publikens engagemang och koncentration. – Sousou och Maher Cissoko

 

Fakta

Målgrupp

Åk 4-6

Period

2024: vecka 40 och efter förfrågan. 2025: Efter förfrågan

Speltid

45 min

Max publik

150 x2

Lokal

Klassrum, större samlingslokaler, gymnastiksalar, konserthus

Scenyta

5×5 meter

Medverkande

Sousou Cissoko – kora, gitarr, loop-pedal
Maher Cissoko – kora, kalebass, talking-drum, loop-pedal

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

8500 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal eller en offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.