En helt vanlig dag

Moas favoritdag är en helt vanlig dag när hon kan göra vanliga saker, som till exempel gunga eller klura på roliga ord. Om det regnar gör det ingenting, då är Moa inne och spelar gitarr eller leker med sitt favoritgosedjur Pardi. Mamma vill såklart att Moa ska börja dagen med att äta frukost och borsta tänderna.  

Följ med Moa, Pardi och Moas mamma när de med hjälp av klassisk gitarrmusik och filmer möter vardagens dramatik och spänning! 

”En vanlig dag” är en föreställning av och för barn. Föreställningen arbetades fram under hösten 2021 i samarbete med cirka 200 förskoleklassbarn från tre olika skolor i Malmö, barn från Röda Korsets verksamhet ”Munhälsa och kost”, samt barn till föräldrar som studerar på SFI. Handlingen kretsar kring ett antal ord inspirerade av barnens teckningar och berättelser om vad de gör en helt vanlig dag. Orden är grunden till föreställningens manus, valet av de klassiska gitarrstyckena och skapandet av filmerna. På så sätt är föreställningen väl förankrad i barnens vardag.  

Efter föreställningen finns ett pedagogiskt arbetsmaterial om hur en vanlig dag kan se ut samt mallar och filmer till de olika pyssel som finns med i föreställningen.  

Moa Nissfolk har en masterexamen i klassisk gitarr från Musikhögskolan i Malmö och har fått Malmö stads Kulturstipendium till minne av Gunni Johansson. 

Greta Hjort är låtskrivare och kreatör med högskoleutbildning i klassisk gitarr, teaterns teori och praktik samt i ljudillustration och ljudteknik. 

Fakta

Målgrupp

4 år-åk 2

Period

ht 23/vt 24

Speltid

35 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingssal/gympasal/konsertsal/klassrum

Scenyta

4,5 x 2,5 meter, höjd 2,5 meter

Medverkande

Moa Nissfolk: gitarr/flickan Moa
Greta Hjort: film, teknik/mamman
Manus och regi: Matilda Ericsson Lilla Vilda Teatern

Byggtid/rivtid

60 min/30 min

Pris

8000 kr ex moms för 2 spelningar samma dag i samma lokal

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.