Five frogs – grodor på väg

med Crusellkvintetten

Följ med på en spännande musikalisk konsert in i grodornas värld! 
 
Musikerna i Crusellkvintetten är våra grodguider som med musiken låter de oss följa grodans år från ägg och yngel till färdig fullvuxen groda. Vi får lyssna till lekfull och dramatisk musik och lära oss många spännande saker om grodor. Vad äter en groda? Hur bygger vi en groddamm eller ett grodhotell? Vilken betydelse har grodorna för vår miljö? Och hur kan en damm vara ett eget litet ekosystem? Vi får också ta del av grodornas läten och lek och inspireras att skriva en egen grodlåt eller en groddikt i denna deltagarbaserade konsert. 
 
Crusellkvintetten spelar tonsättaren Jenni Brandons stycke Five Frogs, inspirerad av en japansk haiku dikt: den gamla dammen / en groda hoppar i / ljudet av vatten (Matsuo Basho 1644-1694, övers Lars Vargö). 
 
Manus och regi: Sara Erlingsdotter. 
 
*) Konserten passar att koppla till lärande om ekosystem och året runt i naturen, naturorienterande ämnen åk 1-3. I samarbete med Naturskyddsföreningen (SNF) finns att hämta gratis skolmaterial om grodor på:www.naturskyddsforeningen.se/arkiv/skola 

 

Crusellkvintetten är en av Sveriges få professionella blåskvintetter. Ensemblen delar sin arbetstid mellan Crusellkvintetten och Östgöta Blåsarsymfoniker och bjuder sina lyssnare på hundratals konserter varje år. Kvintetten spelar kammarmusik, konserter för barn och unga samt för mogen publik.

Ensemblen arbetar aktivt för att nå sin publik med nya sceniska uttryck. Dans teater och humor finns med på paletten och förstås en massa musik av högsta kvalitet.

Fakta

Målgrupp

F-åk3

Period

ht 23/vt 24

Speltid

40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Större samlingslokal alt utomhus

Scenyta

10×10 meter

Medverkande

Nina Sognell – tvärflöjt
Daniel Burstedt -oboe
Adrien Philipp – Klarinett
Andreas From – Fagott
Katarina Andersson – Valthorn

Producent

Byggtid/rivtid

40/20 min

Pris

10.000 kronor ex moms för 2 spelningar samma dag i samma lokal alt 1 offentlig föreställning

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.